HIRDETŐ

Legfinomabb csülökpörkölt

A legfinomabb csülökpörkölt nem csak a hagyományokhoz, de a jó ízléshez is hű marad. Egy igazi, izgalmas étel, amely tökéletes téli vacsorának vagy családi ebédnek. A csülök lassú főzésével és a fűszerek tökéletes kombinációjával elérhetjük az ízek tök harmoniáját.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csülök Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt feketebors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csülköt megmossuk, majd kétujjnyi darabokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymákat megtisztítjuk és apróra felvágjuk.

3. Lépés

Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4. Lépés

Tegyük rá a pirospaprikát és azonnal felöntjük vízzel, hogy elkeverjük a paprikát.

5. Lépés

Belekeverjük a csülköt, hozzáadjukt, a feketeborsot, és sózzuk ízlés szerint.

6. Lépés

Fedjük le a lábast és főzzük lassú tűzön kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puhává válik.

7. Lépés

Időnként ellenőrizzük, hogy elég-e a lé a lábasban, és szükség esetén öntsünk hozzá vizet.

8. Lépés

Mikor a csülök puha, és a lé besűrűsödött, beletöltjük a vörösbort, és hagyjuk egy-két percig forrni.

9. Lépés

Levesszük a tűzről, és a forró pörköltet friss petrezselyemel megszórva tálaljuk.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek