HIRDETŐ

Málnás-szedres Charlotte torta

Egy különleges, ám nem túl nehéz torta, aminek nem csak az ízével hanem a kinézetével is lenyűgözhetsz mindenkit. És ami a legjobb, hogy még sütni sem kell.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tortához

  • 100 g feketeszeder Hozzáadott
  • 150 g málna Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 2 ek citromlé Hozzáadott
  • 3 ks zselatin lap Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 g túró Hozzáadott
  • 100 g csokoládé megolvasztva Hozzáadott
  • 200 g babapiskóta Hozzáadott

Díszítéshez

  • Bogyós gyümölcsök Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

105 perc.
1. Lépés

Egy lábosban keverjük össze a szederet, 100 g málnát a cukrot és a citromlevet. Adjuk hozzá a zselatin lapokat a keverékhez és melegítsük tűzhelyen, míg feloldódnak. Ha kész, tegyük félre.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a tejszínt és a cukrot, és kezdjük el felverni. Közben adjuk hozzá a ricottát, és alaposan keverjük össze.

3. Lépés

A tejszín egy részét tegyük át egy kisebb tálba és keverjük össze az olvasztott csokoládéval.

4. Lépés

A maradék tejszínt alaposan dolgozzuk össze a korábban elkészített szedres mártással.

5. Lépés

A csokoládés krémből húzzunk egy kört a tortaformába. Ebbe tudjuk utána beleállítani a babapiskótákat, körbe a tortaforma falának támasztva. A sütőforma alját is béleljük ki babapiskótával.

6. Lépés

A csokoládés habot öntsük rá a babapiskótákra, és szépen egyengessük el. Majd osszuk el rajta a maradék málnát.

7. Lépés

Erre öntsük rá a gyümölcsös krémet, ezt is oszlassuk el egyenletesen a felületen. Ezután 40 percig tegyük hűtőbe.

8. Lépés

Ha megkötött díszitsük a tetejét gyümölcsökkel. (szeder, ribizli, málna…)

9. Lépés

Jó étvágyat! 😊

Reels

Új

Top kategóriák