HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Mascarponés epertorta

Pompás ünnepi torta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A piskótához

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 8 dkg liszt Hozzáadott
  • 8 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 ks vanília kivonat Hozzáadott

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 10 ek eperlekvár elhagyható Hozzáadott
  • 2 ek vanília kivonat Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 212 dl cukrászhab Hozzáadott

A mini meringue díszekhez (habcsókokhoz)

  • 12 dkg tojásfehérje Hozzáadott
  • 15 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 tk vanília kivonat Hozzáadott

A díszítéshez

  • 50 dkg eper friss Hozzáadott
  • 10 ek eperlekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és azt is szinte fehéredésig verjük. Óvatosan összedolgozzuk, de óvatosan hogy a fehérje habot ne törjük össze. A többi hozzávalót is a tésztához keverjük.

2. Lépés

Kis méretű tortaformába öntjük. 160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük.

3. Lépés

A krémhez a cukrászhab kivételével az összes hozzávalót elkeverjük. A porcukrot ízlés szerint keverjük a krémhez. A cukrászhabot felverjük, majd annyit keverünk belőle a mascarponés keverékhez, hogy egy könnyű krémet kapjunk. Nem feltétlen szükséges az összes.

4. Lépés

A habcsókokhoz vízgőz felett keverjük a fehérjét és a cukrot egészen addig, míg a cukor fel nem oldódik. Átöntjük a habverő tálba és magas fokozaton addig keverjük, míg stabil csúcsok keletkeznek. Csökkentjük a sebességet és hozzáadunk 1⁄2 teáskanál vanília kivonatot. Növeljük a sebességet és addig verjük, míg kemény hab nem lesz.

5. Lépés

Szilikons sütőpapírra nyomjuk habzsákból kis méretű csővel. 95 fokon, kb. 20 percig szárítjuk a mini habcsókokat. A sütő ajtaját kitámaszthatjuk egy fakanállal.

6. Lépés

Ha kihűlt a piskótánk, 3 felé vágjuk. Az eperlekvárt a lapokra kenjük. A felső lapra már nem kell. A lekváros piskótalapra kerül a habos krém, amibe belenyomkodjuk a friss epreket, szép kör alakban. Ha elkészült a tortánk az oldaláról lehúzzuk a krémet egy simítóval, majd díszítjük a tetejét a maradék friss eperrel és a habcsókokkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek