:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/48OWPDaghXaxuIb5vMBn/1e5e0b09a224315f2a25bb1fb71f52.jpeg)
Forrás: Pixabay: flockine
Olvasztott sajtos őzlábgomba
Ez az őszi kedvencünk lett. Az őzlábgomba különleges, diós ízével igazán egyedivé teszi a fogást. Az olvasztott sajt pedig tökéletes kísérője mindennek, megadva a fogásnak a krémes, ízgazdag lezárást.
Hozzávalók
- 500 g őzlábgomba
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 200 g reszelt sajt
- Só, bors fűszerek ízlés szerint
Eljárás
Először gondosan tisztítsd meg az őzlábgombat. Én mindig egy kis papírtörlővel szoktam, így a legkönnyebb eltávolítani a szennyeződéseket. A gombákat vágd apró darabokra.
Ezután a hagymát és a fokhagymát is apróra vágom és a felolvasztott vajon üvegesre párolom őket. Nekem azt a tanácsot adták, ha aranyló színűre pirítjuk a hagymát, akkor sokkal jobban kihozza az ízeit.
A hagymához hozzáadom a gombát, és közepes lángon párolom. Időnként megkeverem, hogy ne kapjon oda. Ha kevésnek találod a nedvességet, picit mehet hozzá a vaj. Ízlés szerint sózom, borsozom és fűszerezem.
Amint a gomba megpuhult, mehet rá a reszelt sajt. Én mindig trappista sajtot használok hozzá, szerintem azzal a legfinomabb, de ez természetesen ízlés kérdése.
Takarékon hagyom, amíg a sajt teljesen elolvad, ezzel krémesítve a gomba textúráját.
Magában, egy szelet friss kenyérrel, vagy akár köretként is tálalom. A sajttól igazán laktató és ízletes fogás lesz belőle.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UIwJu_buc9j7tUruEXbn/3cd86005207f1c1deaa71103021ea5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Tl728_8UBeviUydqdjwb/0c75cfc2b3a8a959e5c71de5784303.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MJTYi_vtX1H5Wdvnkw0a/93320194de221d68f9b9f571e50939.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9-aRAFRXr9y75Y0uJFDx/d4b79ce8271469cbc5078c13069c7d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/yQtVlCuVcOvn9hbRWzIB/75e3bbb0662783e50f70622d2a6478.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Na4uecAs_SCx26-K86kF/7d8e2aff6db0c08177010671dada95.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Qa696ay15ZRRH9p34eHD/f0dfe4f76683155a8876e43f0bae6f.jpeg)












