Forrás: Pixabay: DanaTentis
Pestos tejszínes tészta
Kedvenc tésztám ez a gyors, egyszerű és gazdag ízvilágú pestos tejszínes tészta. Sokszor készítettem már, a család imádja, a barátok mindig elkérik a receptjét. Az alapanyagok mindig kéznél vannak, a bazsalikom pedig igazi ízrobbanást hoz az amúgy egyszerű tésztához. Tényleg érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 500 g spagetti
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g zöld pesto
- 200 ml Tejszín
- 1 csokor friss bazsalikom
- Só, fekete bors ízlés szerint
- Olívaolaj a sütéshez
Eljárás
Tegyük fel a tésztát főni bőséges vízben, egy evőkanál sóval. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük túl a tésztát, 'al dente' állagú legyen, ami annyit jelent, hogy kissé \ropogós\ nem túl puhára főzött. Már éppen ehető, de még tartja a formáját. Így sokkal ízletesebb lesz a végeredmény.
Közben, egy nagy serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat, és adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és állandó kevergetés mellett süssük aranybarnára. Fontos, hogy ne égjön oda a fokhagyma, mert keserű lesz tőle a tészta.
Ha kész a fokhagyma, adjuk hozzá a pestót, és keverjük el a tejszínnel. Ez egy csodálatos, krémes és ízletes szósz lesz, amit a végefelé jó nagy adag friss bazsalikommal bolondíthatjük meg.
Ha a tészta is kész, szűrjük le és forgassuk bele a serpenyőben lévő szószba. Jobb, ha forrón tálaljuk, mert így teljesedik ki az ízvilága. Tegyünk a tetejére még egy kis friss bazsalikomot és már tálalhatjuk is. Ezzel a gyors, egyszerű, de mennyei tésztával biztosan mindenkit le fogsz nyűgözni!