HIRDETŐ

Forrás: anamarques from Canva

Piskótatorta tejszínhabbal

Ez a recept azoknak szól, akik szeretnek könnyű, mégis ízletes desszerteket fogyasztani. A piskóta alap, tejszínhabbal és friss gyümölccsel töltve, ideális a nyári délutánokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Szöveg

  • 6 db Tojás Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 150 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 3 EK olaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Krém

  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 3 EK cukor Hozzáadott

Gyümölcs

  • 250 g Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsünk tésztát. Keverjük össze a tojást a cukorral, adjunk hozzá szitált lisztet, és alaposan keverjük össze.

2. Lépés

A tésztát formába öntjük és előmelegített 180°C-os sütőben sütjük körülbelül 25 percig.

3. Lépés

A süteményt sütés után hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Közben készítjük elő a krémet - a tejszínt cukorral keményre verjük.

5. Lépés

A lehűlt tortaalapot megkenjük a krémmel és félbevágott, megtisztított eperrel díszítjük.

6. Lépés

Hagyjuk a tortát néhány órára a hűtőben áthatódnak.

7. Lépés

Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek