HIRDETŐ
Profiterolok párizsi krémmel

Profiterolok párizsi krémmel

Egy egyszerű recept a lepirított tésztából és a könnyű krémből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 120 g vizet Hozzáadott
  • 60 g Eszkozok Hozzáadott
  • 12 TK A te szöveged Hozzáadott
  • 75 g sima liszt Hozzáadott
  • 2 Tojások Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A fazékba vizet, vajat, sót tesszünk. Mérsékelt lángon hagyjuk mindent együtt olvadni és kissé forrni. Aztán hozzáadjuk a lisztet és keverünk, közben alacsonyabb hőmérsékletre/indukciós szintre állítjuk. A tésztát keverjük és pirítjuk 2-3 percig (legyenek gondos, hogy a tészta tényleg megpiruljon, a fazékban bevonat keletkezik). Hagyjuk a tésztát kissé lehűlni.

2. Lépés

A nedves tésztába fokozatosan adjunk hozzá egyenként tojásokat. A keveréshez használjon habverőt, hogy a tészta alaposan összekapcsolódjon a tojásokkal.

3. Lépés

A cukrászsüttyőt útvonalon töltjük meg, és a sütésre előkészített papírral ellátott tepsire felfújunk kupacokat, attól függően, hogy milyen nagyokat szeretnénk. Sütjük 225 °C-on / 13 percig, majd csökkentjük 180 °C-ra / és 15 percig sütjük tovább. Miután kész van, hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg párizsi tejszínhabbal vagy más kedvelt krémmel.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek