HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Puha fonott kalács

Igazi húsvéti recept ez a finom kalács. Tökéletes vendégváronak és a reggelekre is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 50 g puha vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 75 g cukor Hozzáadott
  • 75 g élesztő Hozzáadott

Tetejéhez

  • 1 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Fontos hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk. Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben. Ezután a tészta hozzávalóit összekeverjük, fényesre dagasztjuk majd letakarjuk és 40 percig duplájára kelesztjük.

2. Lépés

Ha megkelt, 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, kis gombócokat formázunk és letakarjuk őket egy ronggyal illetve folpackkal, nehogy kiszáradjanak. További 20 percig kelesztjük a gombócokat.

3. Lépés

A gombócokból hosszú rudakat sodrunk, egyik végüknél összetapasztjuk őket és jöhet is a fonás. A fonást a videón láthatjátok. Ha végigfontuk, a végét hatjsuk be a kalács alá.

4. Lépés

A kalácsot tepsibe tesszük, megkenjük a felvert tojással, aztán letakarjuk és kicsit kelni hagyjuk. Ezután megint megkenjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük a kalácsot. Érdemes a sütő aljába egy edénybe vizet önteni. Ettől puhább és szebb lesz a tészta

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új