HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : RitaE

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Kacsacombok Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Csokor friss rozmaring Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 vágja hagyma Hozzáadott
  • 2 középső dögevő Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml Baromfiállomány Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 160 fokra. Első lépésként és tapasztalatból származó tippként: távolítsa el a kacsacombokról a felesleges bőrt és zsírt. Ez biztosítja a későbbiekben a tökéletesen ropogós bőrt. Sózzuk és borsozzuk bőségesen a combokat.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy sütőedényben. Tegye bele a kacsacombokat, és süsse őket, amíg szépen meg nem barnulnak. Ez a Maillard-reakció intenzív ízt biztosít, és soha nem szabad kihagyni.

3. Lépés

Most vegye ki a kacsacombokat, és tegye félre. Ugyanabban a sütőedényben pirítsa meg a sárgarépát és a hagymát, amíg színt nem kap. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot, és röviden pirítsuk meg.

4. Lépés

Most tegye vissza a kacsacombot a zöldségekkel együtt a sütőedénybe. Adja hozzá az almát, öntse fel vörösborral, és főzze a sütőben kb. 1,5 órán át. Tálalja forrón, köretekkel együtt a lakomához.

Hasonló receptek

Karácsonyi pulykasült

Ez az ízletes és zamatos pulykasült recept a karácsonyi ünnepségek állandó kedvencévé vált. Már többször elkészítettem, és mindig lenyűgözött. A sült tökéletesen puha és szaftos lesz, a fűszerek kombinációja pedig csodálatosan ünnepi ízt ad neki.

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

Brokkoli sonka rakott recept

Ez a finom, kiadós brokkoli-sonkás ragu rendszeres kedvenc a családi ebédasztalunkon. Minden alkalommal, amikor elkészítem a ragut, a konyha csodálatosan illatozik a gratinált sajttól. A krémes sajt, a ropogós brokkoli és a fűszeres sonka összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan, a ropogós ragu pedig a hab a tortán.

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

Marhahús áfonyaszósszal

Tökéletes marhahús receptje áfonyaszósszal, amely alkalmas az ünnepi asztalra.

Tökéletes sütőben sült marhahús bélszín

Ez az egyszerű, mégis kielégítő sült marhapofa recept tökéletesen fűszerezett és pontosan megfőzött, biztosítva a szaftos és zsenge középpontot bármely ünnepi étkezéshez.

Tökéletes sütőben fordítva sült steak

A fordítva sült steaknek kellemes a kérge és tökéletesen átsült, rózsaszínű a közepe. A steak ilyen módon történő sütése egy kicsit tovább tart, de teljesen megéri.

Krémes francia hagymás csirke ragu

A zamatos csirkemell, a karamellizált hagyma és a krémes, ízletes mártás ínycsiklandó kombinációja miatt a családom mindig visszajön, hogy még több ilyen receptet készítsen!

Hasonló receptek

Karácsonyi pulykasült

Ez az ízletes és zamatos pulykasült recept a karácsonyi ünnepségek állandó kedvencévé vált. Már többször elkészítettem, és mindig lenyűgözött. A sült tökéletesen puha és szaftos lesz, a fűszerek kombinációja pedig csodálatosan ünnepi ízt ad neki.

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

Brokkoli sonka rakott recept

Ez a finom, kiadós brokkoli-sonkás ragu rendszeres kedvenc a családi ebédasztalunkon. Minden alkalommal, amikor elkészítem a ragut, a konyha csodálatosan illatozik a gratinált sajttól. A krémes sajt, a ropogós brokkoli és a fűszeres sonka összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan, a ropogós ragu pedig a hab a tortán.

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

Marhahús áfonyaszósszal

Tökéletes marhahús receptje áfonyaszósszal, amely alkalmas az ünnepi asztalra.

Tökéletes sütőben sült marhahús bélszín

Ez az egyszerű, mégis kielégítő sült marhapofa recept tökéletesen fűszerezett és pontosan megfőzött, biztosítva a szaftos és zsenge középpontot bármely ünnepi étkezéshez.

Tökéletes sütőben fordítva sült steak

A fordítva sült steaknek kellemes a kérge és tökéletesen átsült, rózsaszínű a közepe. A steak ilyen módon történő sütése egy kicsit tovább tart, de teljesen megéri.

Krémes francia hagymás csirke ragu

A zamatos csirkemell, a karamellizált hagyma és a krémes, ízletes mártás ínycsiklandó kombinációja miatt a családom mindig visszajön, hogy még több ilyen receptet készítsen!

Reels

Új