HIRDETŐ

Forrás: Cachaco via Adobe Stock

Rózsakáposzta-főzelék

Egy melegítő és tápláló rózsakáposzta-főzelék, amely tökéletes a hideg téli napokra. Ez a főzelék egy egyszerű étel, amely friss rózsakáposztát, burgonyát és kockázott sonkát tartalmaz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g kelbimbó Hozzáadott
  • 300 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Kockázott sonka Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Kanál olívaolaj Hozzáadott
  • 112 l csirkeleves Hozzáadott
  • 12 Teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Pinch só és bors Hozzáadott
  • 1 középső sárgarépa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A kelbimbó főzelékhez először készítse elő a kelbimbót és a krumplit: Tisztítsa meg a kelbimbót és vágja félbe. Hámozza meg a krumplit és a répát, majd vágja apró kockákra.

2. Lépés

2. Hagyma és sonka pirítása: Hámozd meg a hagymát és vágd apró kockákra. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábosban, és pirítsd meg benne a hagymakockákat és a sonkát.

3. Lépés

3. Zöldségek hozzáadása: Adjuk hozzá a brüsszeli kelbimbót, sárgarépát és a krumplit az edényhez, és pirítsuk meg rövid ideig.

4. Lépés

4. Felöntjük alaplével: Az alaplevet beleöntjük a fazékba és felforraljuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a szerecsendiót, majd sózzuk és borsozzuk.

5. Lépés

5. Hagyja forrni: Főzze a főzeléket körülbelül 30 percig, mígnem a kelbimbó és a krumpli megpuhul.

6. Lépés

6. Szervírozás: Ízesítse meg a kelbimbó levest, és szükség esetén fűszerezze tovább. Melegen szolgálja fel és élvezze.

Hasonló receptek

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

Klasszikus káposztatekercsek darált hússal töltve

Hilda unokatestvérem tanította nekem ezt a káposztás tekercs receptet a kilencvenes évek elején. A múltban a főztje folyamatosan fejlődött, és a káposztás tekercsek legendássá váltak. Számtalanszor elkészítettem már ezt a hagyományos ételt. Mindig különleges élvezet ezt a finomságot tálalni. A házi készítésű káposztatekercsek ízletesek és laktatóak.

Szárított gombából leves

Könnyű és gyors elkészítés, kiváló leves ízek.

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

Házi burgonyaleves virslivel

Ez a virslis burgonyaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. Semmi sem melegít fel jobban belülről, mint egy tál gőzölgő leves. Könnyen elkészíthető, és nemcsak szenzációsan finom, de értékes tápanyagokkal is ellátja a szervezetet. Sós virslivel tálalva igazi laktató étel.

Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel

Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Sertésborda savanyú káposztával és burgonyapürével

Ez egy hagyományos, zamatos és gazdag német étel, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Imádom a Kassler füstös ízét a savanyú savanyú káposztával és a krémes burgonyapürével kombinálva. Ez a recept különleges alkalmak győztese, és a hidegebb napokon is finom vigaszétel.

Hasonló receptek

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

Klasszikus káposztatekercsek darált hússal töltve

Hilda unokatestvérem tanította nekem ezt a káposztás tekercs receptet a kilencvenes évek elején. A múltban a főztje folyamatosan fejlődött, és a káposztás tekercsek legendássá váltak. Számtalanszor elkészítettem már ezt a hagyományos ételt. Mindig különleges élvezet ezt a finomságot tálalni. A házi készítésű káposztatekercsek ízletesek és laktatóak.

Szárított gombából leves

Könnyű és gyors elkészítés, kiváló leves ízek.

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

Házi burgonyaleves virslivel

Ez a virslis burgonyaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. Semmi sem melegít fel jobban belülről, mint egy tál gőzölgő leves. Könnyen elkészíthető, és nemcsak szenzációsan finom, de értékes tápanyagokkal is ellátja a szervezetet. Sós virslivel tálalva igazi laktató étel.

Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel

Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Sertésborda savanyú káposztával és burgonyapürével

Ez egy hagyományos, zamatos és gazdag német étel, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Imádom a Kassler füstös ízét a savanyú savanyú káposztával és a krémes burgonyapürével kombinálva. Ez a recept különleges alkalmak győztese, és a hidegebb napokon is finom vigaszétel.

Reels

Új