HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: niekverlaan

Sajtos túrós rúd

Sokat kísérleteztem és tapasztaltam, mire a megszámlálhatatlan próbálkozás után végül megtaláltam azt a tökéletes arányt a sajtos túrós rúd hozzávalói között, amiről úgy éreztem, ez az igazi. A belőle készült rúd éppen elég szaftos, és nagyon finom. Egész családom megőrül érte, különösen a gyerekek nagy kedvence.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 g sótlan túró Hozzáadott
  • 250 g durum búza durumliszt Hozzáadott
  • 100 g reszelt ementáli sajt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A túrót összekeverem a liszttel és a sóval. Ezt követően hozzáadom a reszelt ementáli sajtot. A tojást jól elkeverem a masszában. Célszerű itt megjegyezni, hogy minél jobban elkeverjük, annál szaftosabb lesz a végtermék. A keveréket hűtőbe tesszük minimum fél órára, de ideális esetben 1 órára. Ahhoz, hogy a tészta könnyen formázható legyen, fontos, hogy a hűtőben pihentessük.

2. Lépés

Az előkészített tésztából rudakat, vagy más alakzatokat formázok, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket. Fontos, hogy ne szorosan egymás mellé tegyük a rudakat, mert sülés közben nőni fognak! A sütőt előmelegítjük, majd 180 fokon sütjük 20-30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Túrós muffin
Videorecept

Túrós muffin

Ez a tökélezes recept ha telefonálnak a családtagok, barátok, hogy egy óra múva jönnek. Szuper gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Kapros túrós

Egy tradicionális magyar étel, amely túróból és friss kaporból készül.
Ebina
Ebina
Klasszikus túrós rétes
Videorecept

Klasszikus túrós rétes

Az egyik legkedveltebb rétesfajta a túrós rétes. Ízlés szerint mazsolával, és mazsola nélkül is készíthető, de a citromhéját semmiféleképpen se hagyjuk ki!

Túrós palacsinta

A túrós palacsinta az egyik legnépszerűbb magyar desszert. A palacsinta ízletes, könnyed és tökéletes választás minden édesszájú számára, nem csak azok számára, akik szeretik a sajtot és a friss gyümölcsöket.

Túróval töltött zsemle

Rövid leírás: A túróval töltött zsemle nagyon kedvelt magyar édesség amit könnyű megcsinálni és garantáltan örömet okoz az egész családnak.
Ebina
Ebina
Boci szelet
Videorecept

Boci szelet

A két pólus szemetgyönyörködtető keveredése ez az egyszerűen elkészíthető sütemény. Igazi klasszikus révén, gyorsan és könnyen az asztalra varázsolható.

Krémes túrótorta

Az egészségtudatosak tortája. Leginkább, ha a cukrot sikerül alternatív édesítőre lecserélni. Gyorsan elkészíthető tésztamentes finomság.
S.Hanna
S.Hanna
Sütés nélküli epres túrótorta
Videorecept

Sütés nélküli epres túrótorta

Egyszerű, gyors és nagyszerű!

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Túrós muffin
Videorecept

Túrós muffin

Ez a tökélezes recept ha telefonálnak a családtagok, barátok, hogy egy óra múva jönnek. Szuper gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Kapros túrós

Egy tradicionális magyar étel, amely túróból és friss kaporból készül.
Ebina
Ebina
Klasszikus túrós rétes
Videorecept

Klasszikus túrós rétes

Az egyik legkedveltebb rétesfajta a túrós rétes. Ízlés szerint mazsolával, és mazsola nélkül is készíthető, de a citromhéját semmiféleképpen se hagyjuk ki!

Túrós palacsinta

A túrós palacsinta az egyik legnépszerűbb magyar desszert. A palacsinta ízletes, könnyed és tökéletes választás minden édesszájú számára, nem csak azok számára, akik szeretik a sajtot és a friss gyümölcsöket.

Túróval töltött zsemle

Rövid leírás: A túróval töltött zsemle nagyon kedvelt magyar édesség amit könnyű megcsinálni és garantáltan örömet okoz az egész családnak.
Ebina
Ebina
Boci szelet
Videorecept

Boci szelet

A két pólus szemetgyönyörködtető keveredése ez az egyszerűen elkészíthető sütemény. Igazi klasszikus révén, gyorsan és könnyen az asztalra varázsolható.

Krémes túrótorta

Az egészségtudatosak tortája. Leginkább, ha a cukrot sikerül alternatív édesítőre lecserélni. Gyorsan elkészíthető tésztamentes finomság.
S.Hanna
S.Hanna
Sütés nélküli epres túrótorta
Videorecept

Sütés nélküli epres túrótorta

Egyszerű, gyors és nagyszerű!

Reels

Új