HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Sushi házilag

Bár kevesen gondolják, de a japán klasszikust nem is annyira bonyolult elkészíteni otthon. A sushi tekercseket bármilyen kiválasztott hozzávalóval megtölthetjük. Füstölt lazac helyett bátran használhatunk surimi halrudakat is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 113 Csésze víz Hozzáadott
  • 23 Csésze száraz fehér rizs sushi Hozzáadott
  • 3 evőkanál rizsecet Hozzáadott
  • 3 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál só Hozzáadott
  • 4 ks nori lap Hozzáadott
  • 1 Csomag surimi halrúd Hozzáadott
  • 1 ks avokádó meghámozva kimagozva szeletelve Hozzáadott
  • 12 uborka meghámozva hosszában szeletekre vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecetes gyömbér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

65 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 150 C-ra.

2. Lépés

Főzzük meg a rizst egy közepes edényben. Körülbelül 20-25 perc alatt puhává fő.

3. Lépés

Egy kis tálban keverjük össze a rizsecetet, a cukrot és a sót. Óvatosan keverjük hozzá a főtt rizshez, és tegyük félre.

4. Lépés

A nori lapokat sütőlapra fektetjük. Majd 1-2 percre előmelegített sütőbe helyezzük.

5. Lépés

Egy bambusz sushi alátétre (ennek híjján egy tiszta konyharuhára) helyezzünk 1 nori lapot és vizes kézzel pakoljunk rá egy vékény réteg rizst. A surimi, az avokádó, az uborka és a pácolt gyömbér 1/4-ét a rizsre helyezzük egy sorban középen. Az alátét egy végét felemeljük, és szorosan rátekerjük a töltelékre, úgy, hogy egy tekercset kapjunk.

6. Lépés

Nedves, éles késsel szükséges felszeletelni.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Desszert

1797 receptek

Tészta

333 receptek