HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tárkonyos bárányleves

Igazi ünnepi fogás a húsvéti asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 12 ks karalábé Hozzáadott
  • 12 ks póréhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 4 ks gomba Hozzáadott
  • 40 dkg bárányhús Hozzáadott
  • 12 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 l alaplé Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 12 ks citrom leve Hozzáadott
  • 3 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • só bors tárkony babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A zöldségeket és a húst megtisztítjuk, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban olajat hevítünk, majd a póréhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és a fokhagymát, majd fehéredésig pirítjuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kétféle répát, karalábét, gombát és egy kevés alaplevet. Fedő alatt pároljuk.

4. Lépés

Liszt segítségével sűrítjük a ragualapunkat. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, majd az alaplével felöntjük az egészet. Hozzáadjuk a citromlevet, és fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek és hús meg nem puhul.

5. Lépés

Mikor már megpuhultak a zöldségek és a hús is, a tejszínbe egy-két merőkanálnyi levest keverünk. Ezt a tejszínes folyadékot sűrű kavarás mellett visszaöntjük a levesbe.

6. Lépés

A levest megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, keverünk rajta egyet, és kész is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Sütemények

833 receptek

Szlovák

57 receptek

Brokkoli

71 receptek

Tojás

287 receptek