HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tárkonyos bárányleves

Igazi ünnepi fogás a húsvéti asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 12 ks karalábé Hozzáadott
  • 12 ks póréhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 4 ks gomba Hozzáadott
  • 40 dkg bárányhús Hozzáadott
  • 12 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 l alaplé Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 12 ks citrom leve Hozzáadott
  • 3 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • só bors tárkony babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A zöldségeket és a húst megtisztítjuk, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban olajat hevítünk, majd a póréhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és a fokhagymát, majd fehéredésig pirítjuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kétféle répát, karalábét, gombát és egy kevés alaplevet. Fedő alatt pároljuk.

4. Lépés

Liszt segítségével sűrítjük a ragualapunkat. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, majd az alaplével felöntjük az egészet. Hozzáadjuk a citromlevet, és fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek és hús meg nem puhul.

5. Lépés

Mikor már megpuhultak a zöldségek és a hús is, a tejszínbe egy-két merőkanálnyi levest keverünk. Ezt a tejszínes folyadékot sűrű kavarás mellett visszaöntjük a levesbe.

6. Lépés

A levest megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, keverünk rajta egyet, és kész is.

Hasonló receptek

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Mexikói leves hússal és tacóval

Finom, laktató és ízgazdag, a mexikói húsleves tacóval egy olyan étel, amelyet már sokszor készítettem családomnak és barátaimnak. Határozottan az egyik kedvenc ételünkké vált a hidegebb napokon.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Tejszínes tárkonyos sertésraguleves

A nagy kedvenc sertés verziója.

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.
S.Hanna
S.Hanna
Mázas sült sonka
Videorecept

Mázas sült sonka

Szuper ötlet a húsvéti napokra, amikor elengedhetetlen része egy finom, omlós sonka a családi ebédnek.
S.Hanna
S.Hanna
Babgulyás gazdagon
Videorecept

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

Göcseji gombaleves

A gombalevest a családommal mindig nagy sikerrel főzzük, hiszen az íze garantáltan gazdag és laktató. Ez a recept a hagyományos göcseji konyha egyik sajátos étele, amitől minden vendégünk mindig el van ragadtatva. Sosem maradt még belőle, mert mindenki kétszer szokott tálalni. Felejthetetlen ízélményt nyújt a hűvös őszi estéken.

Hasonló receptek

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Mexikói leves hússal és tacóval

Finom, laktató és ízgazdag, a mexikói húsleves tacóval egy olyan étel, amelyet már sokszor készítettem családomnak és barátaimnak. Határozottan az egyik kedvenc ételünkké vált a hidegebb napokon.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Tejszínes tárkonyos sertésraguleves

A nagy kedvenc sertés verziója.

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.
S.Hanna
S.Hanna
Mázas sült sonka
Videorecept

Mázas sült sonka

Szuper ötlet a húsvéti napokra, amikor elengedhetetlen része egy finom, omlós sonka a családi ebédnek.
S.Hanna
S.Hanna
Babgulyás gazdagon
Videorecept

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

Göcseji gombaleves

A gombalevest a családommal mindig nagy sikerrel főzzük, hiszen az íze garantáltan gazdag és laktató. Ez a recept a hagyományos göcseji konyha egyik sajátos étele, amitől minden vendégünk mindig el van ragadtatva. Sosem maradt még belőle, mert mindenki kétszer szokott tálalni. Felejthetetlen ízélményt nyújt a hűvös őszi estéken.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Ebéd

2251 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek