HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tartalmas sűrű bableves füstölt hússal

A bableves mindig finom, de ha engem kérdeztek füstölt hússal igazi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók

  • 30 dkg szárazbab Hozzáadott
  • 40 dkg tarja csülök vagy füstölt karaj Hozzáadott
  • Minden bors Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 112 l alaplé vagy víz Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • 12 ks zellergumó Hozzáadott
  • 1 ks karalábé Hozzáadott
  • friss petrezselyemzöld Hozzáadott
  • Hozzáadott

A rántáshoz

  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 1 tk őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.

2. Lépés

Másnap a füstölt húst, a beáztatott és leszűrt babot, a megpucolt egész fokhagymát és vöröshagymát, egész borsot, babérlevelet egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Alacsony hőfokon egy órán át főzzük, közben kóstolgatjuk, hogy elég füstös, sós-e a leve.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a petrezselymet és addig főzzük, amíg a levesben minden átpuhul. Ha úgy érezzük, sózzuk még.

4. Lépés

A rántás elkészítéséhez az olajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet és folyamatosan kevergetve megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Végül beleöntjük a levesbe és összeforraljuk.

5. Lépés

Ha a család szeretné, tehetünk még bele csipetkét, de anélkül is nagyon gazdag és finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek