HIRDETŐ

Forrás: canva

Töpörtyű

A töpörtyű egy tradicionális magyar étel, amelyet friss disznózsírból készítenek. Nagyon tápláló és ízletes, kiválóan alkalmas kenyérre kenésre, vagy akár önmagában is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg disznózsír Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 ks kis csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az előkészületek során vágjuk kisebb darabokra a disznózsírt.

2. Lépés

A darabolt disznózsírt tegyük egy nagy lábasba, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

3. Lépés

Forraljuk fel a vizet, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük lassú tűzön, amíg a zsír ki nem olvad belőle.

4. Lépés

Sózzuk meg a töpörtyűt, majd főzzük tovább, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Az elkészült töpörtyűt szűrőkanállal vegyük ki a zsírból, és csepegtessük le a felesleges zsírt.

6. Lépés

Tálaljuk kenyérrel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek