HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Vajas galuska

A hagyományos konyha szerelmeseinek minden bizonnyal megtetszik ez a klasszikus vajas galuska recept. Gyors és egyszerű elkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Nokedli

  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 300 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

Mártás

  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Galuska: Hámozzuk meg és reszeljük le a krumplit egy finom reszelőn. Adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót, keverjük össze és készítsünk tésztát.

2. Lépés

Az elkészült tésztát nokedlikészítővel vagy reszelővel alakítjuk nokedlivá, majd a forrásban lévő, sózott vízbe helyezzük. Körülbelül 5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre.

3. Lépés

Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a áttört fokhagymát és rövid ideig pirítjuk.

4. Lépés

A főtt galuskát leszűrjük és összekeverjük a vajszósszal.

5. Lépés

Melegen szolgáljuk fel.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek

Ebéd

2391 receptek