HIRDETŐ
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/b2NFPCUQAxmHZH8Za54j/eb17614714e8d04ffed1773f8e250a.png)
Vaníliakivonat házilag
A házilag készült vaníliakivonat nem csak finom és természetes ízt kölcsönöz süteményeinknek, de hosszú ideig tárolható is
      HIRDETŐ
   
Hozzávalók
adagok száma  
1
 - 5 ks vaníliarúd
- 1 l vodka
      HIRDETŐ
   
Eljárás
 1440 perc.
1. Lépés 
  A vaníliarudakat hosszában vágjuk ketté.
2. Lépés 
  Helyezzük a vanília rudakat egy üvegbe, és öntsük fel vodkával. Az üveget zárjuk le, és rázzuk meg néhány percig.
3. Lépés 
  Hagyjuk a keveréket a konyhaszekrényben minimum 1 hétig, de akár több hónapig is. Rázzuk meg az üveget naponta.
4. Lépés 
  Egy héten belül a vanília és a vodka összekeveredik és vaníliakivonatot kapunk. Szűrje le a vaníliát, ha szeretné, de jobb, ha hagyja benne az egész rúdat. Minél tovább áll, annál erősebb lesz a vanília íz.
5. Lépés 
  A kivonatot sötét, hűvös helyen tároljuk. Szobahőmérsékleten évekig eláll.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/I8O4rpUSH3G7T_92YGM3/c5d208813ebb878b2bb902c749fc84.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9GBoMN-iAVYk1i-Bw22a/9fc79811839882ab7d71930a0f31b5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rv_UR9FVX1I8_4nJ8wLC/722f41239053b3290cdaaf5ad91a23.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UIwJu_buc9j7tUruEXbn/3cd86005207f1c1deaa71103021ea5.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rie6-RXbU2jkwFgTOCgG/bc3a5492e9f093eed65820d4801b91.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/qDsKSKJ5QrgfQkD0awxQ/d7a68ca671411693b33b087106e453.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OemghRfifUu7fzlvWliU/1d5024f51912e814fb35b7972c3c44.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AJLG-N2WVJ06Gd6M-7Nu/185e958afa268c2be7bc2738397f06.jpeg)












