HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Végső finom magyar friss gombaleves

Ez a magyar gombaleves recept a friss gomba, a savanykás tejföl és egy csipetnyi füstös paprika varázslatos keveréke. Ápolom az emlékeket a különleges alkalmakról, amelyek ezt a szívet melengető levest övezik, és élvezettel ízlelgetem gazdag és krémes ízét. A hagyományos magyar konyha által inspirálva, sokszor főztem már ezt a receptet, és finomítottam rajta a személyes érintésemmel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csészék Friss gomba, szeletelve Hozzáadott
  • 2 csészék hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Vaj Hozzáadott
  • 212 csészék Zöldségleves Hozzáadott
  • 2 kanalak Szárított kapor gyomnövény Hozzáadott
  • 1 evőkanál Magyar paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szójaszósz Hozzáadott
  • 2 csészék Tej Hozzáadott
  • 3 EL Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 kanalak Citromlé Hozzáadott
  • 14 csésze friss petrezselyem, finomra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy lábasban közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Adjuk hozzá a gombát és a hagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe. Ügyeljen arra, hogy folyamatosan keverje, hogy egyenletesen süljön, és ne barnuljon meg túl gyorsan.

2. Lépés

Ez a következő rész az én személyes titkom - a zöldségleves, a kapor, a szójaszósz és a paprika hozzáadása a fazékhoz kezdetben intenzív ízzel ruházza fel a gombát. Keverje jól össze a hozzávalókat, majd csökkentse a hőfokot alacsonyra; fedje le a fazekat, és hagyja főni körülbelül 15 percig. Azt tanácsolom, hogy ne siettesse ezt a folyamatot, mivel a lassú főzés jobban integrálja az ízeket.

3. Lépés

Egy másik, kisebb lábasban melegítse a tejet, amíg éppen csak gőzölögni kezd, de nem forr. Fokozatosan keverjük bele a lisztet, amíg simára keveredik. Hagyjuk, hogy ez a keverék kis lángon, állandóan kevergetve körülbelül 8 percig sűrűsödjön.

4. Lépés

Ha a tej és a liszt keveréke besűrűsödött, keverje bele a forrásban lévő húslevesbe. Adjon hozzá sót és frissen őrölt borsot ízlése szerint, és hagyja a levest még 15 percig főni. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy a hozzávalók az aljára ragadjanak.

5. Lépés

Végül keverje bele a citromlevet, a finomra vágott petrezselymet és a tejfölt közvetlenül tálalás előtt. A citromlé és a petrezselyem friss kontrasztot ad a gazdag, krémes alaphoz.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Desszert

1797 receptek

Tészta

333 receptek