:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tOEOyeG0dZ8FX-q4ysSh/f1123b8b9606aa68c5af8e8dd62293.jpeg)
Forrás: Pixabay
Vendégváró epres képviselőfánk
Akár vendégvárónak készíted, akár egyszerűen csak különleges csemegével szeretnél feldobni egy átlagos családi vacsorát vagy hétvégi reggelit, a képviselőfánk biztosan nagy iskert arat majd. Lássunk is hozzá az elkészítéshez!
Hozzávalók
Tészta:
- 1 dl víz
- 10 dkg margarin
- 1 csipet só
- 20 dkg liszt
- 5 ks tojás
Töltelék:
- 4 ks tojás
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 Maroknyi Eper
Eljárás
A képviselőfánk elkészítéséhez először egy edényben keverjük össze a vizet, a margarint és a sót, és forraljuk fel közepes lángon. Miután a margarin felolvadt és a víz felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Kivesszük a tésztát a formából, és hideg tálba tesszük kihűlni. Ha kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Ezután a tésztát habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat nyomunk, ügyelve arra, hogy legyen köztük elegendő hely a keléshez. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15 percig sütjük. Ezután vegyük le a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és süssük tovább további 15-20 percig. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Amíg a fánk hűl, elkészítjük a vaníliakrémet úgy, hogy a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a hideg tejet. Egy másik edényben felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A forró vaníliás tejet a lisztes-tejes keverékhez keverjük és besűrítjük, de ne forraljuk fel. A tűzről levéve lassan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Amikor a vaníliakrém kihűl, elkészítjük a tejszínhabot is.
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, az alját egy habzsák segítségével megtöltjük vaníliakrémmel. Ezután díszítsük a tejszínhabbal és friss eperdarabokkal, majd helyezzük vissza a fánk tetejét, és szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!



:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UIwJu_buc9j7tUruEXbn/3cd86005207f1c1deaa71103021ea5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/p5aCsUWppswXBzmhXrij/9b9c50c7ded411d86fd717aeafad62.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/G0fwLQD7j-cl_PR7tBXu/d99d96456288346534e682ceafe550.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9GBoMN-iAVYk1i-Bw22a/9fc79811839882ab7d71930a0f31b5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Qwa6dF-eqO2CdJOjp74p/4e9e1e3c7dede4cd482737e9031ea3.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/vam6Gbxpr9tc6W-XK2QP/4fb04210f2ee4e8f159d321519ed19.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/IXBJeD4BUpcNoLoH7W2_/1141bf80685557600335eb7bbd3f91.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/BthGr9rA6txcrA7s1_EW/970db5563b40a6b3a2cb9af563cd78.png)












