HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wJ1kpvd5prCpVpKj1spl/bfc7d6fec7c8308267caa4dba5458f.jpeg)
Zöldbableves
Gyors savanyú zöldbab leves.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Csésze Nagy zöld bab
- 4 kisebb burgonya
- babérlevél
- Fűszerek
- Só
- 1 tk Piros édes paprika
- 250 ml édes krém
- ecet
- fokhagyma
- sima liszt speciális
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
A babot edénybe tesszük, vízzel leöntjük, babérlevéllel, sóval, borssal és áttört fokhagymával fűszerezzük.
2. Lépés
Körülbelül 15 percig főzzük. Közben egy tálban keverjük össze a tejszínt egy kis liszttel és piros őrölt paprikával.
3. Lépés
Ezt a keveréket hozzáadjuk a leveshez és tovább főzzük legalább 10 percig. Végül ízesítjük ecettel, szükség esetén sóval. Ha szereted a kapor, a főzés végén hozzáadhatod.
4. Lépés
Szolgáljuk kenyérrel. Jó étvágyat.