HIRDETŐ

Zöldborsófőzelék friss zöldborsóból

A friss zöldborsóból készült zöldborsófőzelék remek választás nyári étkezésekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó Hozzáadott
  • 1 közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • a petrezselyemzöld díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A zöldborsót mossuk meg, és főzzük puhára.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a zsíron pároljuk meg.

3. Lépés

A tejfölt és a tejet összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a hagymás zsírhoz.

4. Lépés

A főtt borsót hozzáadjuk a hagymás tejfölös keverékhez, és addig főzzük, amíg a főzelék sűrűbb lesz.

5. Lépés

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1151 receptek

Mascarpone

125 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1920 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1813 receptek

Tészta

336 receptek

Túró

228 receptek