HIRDETŐ

Zöldborsófőzelék friss zöldborsóból

A friss zöldborsóból készült zöldborsófőzelék remek választás nyári étkezésekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó Hozzáadott
  • 1 közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • a petrezselyemzöld díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A zöldborsót mossuk meg, és főzzük puhára.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a zsíron pároljuk meg.

3. Lépés

A tejfölt és a tejet összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a hagymás zsírhoz.

4. Lépés

A főtt borsót hozzáadjuk a hagymás tejfölös keverékhez, és addig főzzük, amíg a főzelék sűrűbb lesz.

5. Lépés

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1142 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2381 receptek

Gyors ételek

1900 receptek

Desszert

1799 receptek

Tészta

334 receptek