HIRDETŐ

Zöldborsófőzelék friss zöldborsóból

A friss zöldborsóból készült zöldborsófőzelék remek választás nyári étkezésekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó Hozzáadott
  • 1 közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • a petrezselyemzöld díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A zöldborsót mossuk meg, és főzzük puhára.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a zsíron pároljuk meg.

3. Lépés

A tejfölt és a tejet összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a hagymás zsírhoz.

4. Lépés

A főtt borsót hozzáadjuk a hagymás tejfölös keverékhez, és addig főzzük, amíg a főzelék sűrűbb lesz.

5. Lépés

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek