HIRDETŐ

Zöldborsófőzelék friss zöldborsóból

A friss zöldborsóból készült zöldborsófőzelék remek választás nyári étkezésekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó Hozzáadott
  • 1 közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • a petrezselyemzöld díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A zöldborsót mossuk meg, és főzzük puhára.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a zsíron pároljuk meg.

3. Lépés

A tejfölt és a tejet összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a hagymás zsírhoz.

4. Lépés

A főtt borsót hozzáadjuk a hagymás tejfölös keverékhez, és addig főzzük, amíg a főzelék sűrűbb lesz.

5. Lépés

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek