HIRDETŐ

Forrás: rimmabondarenko from Canva

A legjobb karácsonyi puncs

A legjobb karácsonyi puncs receptje, amit minden évben főzök.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 palack Vörösbor Hozzáadott
  • 1 Csésze Narancslé Hozzáadott
  • 200 ml brandy Hozzáadott
  • 100 g Barna cukor Hozzáadott
  • 1 darab narancs Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
  • 2 darab Fahéj Hozzáadott
  • 5 darab szegfűszeg Hozzáadott
  • Egy darab szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy üveg vörösbort egy nagy fazékba öntünk. Adjuk hozzá a narancslevet, és közepes lángon főzzük fel.

2. Lépés

Ha az édes italokat kedveli, adjon hozzá több gyümölcslevet. Öntsük bele a brandyt, és szórjuk bele a barna cukrot. Én szívesebben használok brandyt ehhez a recepthez, mert egyedülállóan mély ízt és aromát ad a puncsnak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a narancs- és citromdarabokat a láboshoz. Fontos, hogy a héjat is hozzáadjuk, mivel ez adja meg a puncsnak a szükséges kesernyésséget, amely tökéletesen kiegyensúlyozza az édességet. Adjuk hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót. Ne féljünk kísérletezni a sok fűszerrel, de ne feledjük, hogy a szerecsendió elég erős, ezért csak egy kevés is elég.

4. Lépés

Hagyja a puncsot alacsony hőfokon főni körülbelül 15-20 percig. Fontos, hogy lassan főjön, hogy az összes íz és aroma szépen összekeveredjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek