HIRDETŐ

Forrás: ALLEKO via iStockPhotos

Alma almabor torta sütés

Ez az almás almás sütemény igazi csúcspont a sütési receptjeim között. Nemcsak a különleges összetevő - az almaecider - miatt, hanem azért is, mert hihetetlenül nedves és finom. Sokszor készítettem már ezt a tortát különböző alkalmakra, és mindig igazi szemet gyönyörködtető volt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 2 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 200 ml Alma almabor Hozzáadott

A feltéthez:

  • 500 g alma Hozzáadott
  • 2 EK cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 50 g mandulaszeleteket Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Az almás almás sütemény sütéséhez először a vajat a cukorral együtt krémesre keverjük. Ehhez a lépéshez kézi mixert ajánlok, hogy tökéletesen krémes állagot kapjunk.

2. Lépés

A tojásokat egyenként adjuk a vajas keverékhez, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a sót is.

3. Lépés

Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd keverjük a tésztához az almaborral felváltva. Úgy tapasztaltam, hogy a liszt óvatos beleszitálása valóban sokat számít - sokkal könnyebbé és levegősebbé teszi a tésztát.

4. Lépés

Öntse a tésztát egy kizsírozott és lisztezett tortaformába (kb. 26 cm átmérőjű), és simítsa el.

5. Lépés

Hámozza meg, magozza ki és kockázza fel az almát. Keverjük össze a cukorral és a fahéjjal, és kenjük a tésztára. A pelyhesített mandula itt sem hiányozhat - ez adja azt a bizonyos pluszt a süteménynek, és csodálatosan ropogós feltétet biztosít.

6. Lépés

Az almás almás süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben (felső/alsó hőfok) kb. 60 percig sütjük. Ha szükséges, fedjük le alufóliával, hogy a sütemény ne legyen túl sötét.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1145 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2385 receptek

Gyors ételek

1902 receptek

Desszert

1800 receptek

Tészta

334 receptek