HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Birsalmasajt

A birsalma vitaminban, rostban és ásványokban is gazdag, így fogyasztása erősen ajánlott egész évben. Sajt formában pedig sokkal ízletesebb és vonzóbb nassolnivaló.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg birsalma Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A birsalmákat mossuk meg és négyeljük fel mindet. Nem kell meghámozni, sem a magházát eltávolítani. Így tegyük a szeleteket egy fazékba, öntsünk rá vizet, és főzzük puhára.

2. Lépés

Amikor elkészült, szedjük ki mindnek aa magházát, húzzuk le a héját, és botmixerrel pürésítsük. Egy lábasban a pép súlyával megegyező cukormennyiséget szükséges hozzáadni. Forraljuk fel, kevergetve mindaddig amig a cukor fel nem oldódik. Majd további egy órán át, kevergetés mellett, főzzük amig sűrű és fényes nem lesz.

3. Lépés

Fóliával bélelt formákba adagolhatjuk. Körülbelül 2 hét alatt köt meg. Azonban, ha gyorsabban szeretnénk hozzájutni a csemegéhez, akkor figyeljünk oda, hogy tűzálló formába rakjuk, így sütőben 50 fokon 4-5 óra alatt sikeresen megszilárdulhat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Lazac

36 receptek

Húsételek

1231 receptek

Szlovák

57 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2152 receptek