HIRDETŐ

Forrás: lunovmykola from Canva

Csalánfőzelék

A csalánfőzelék hagyományos magyar étel, melynek fő alapanyaga a friss csalán. Tavaszi-téli időszakban kiváló vitaminforrás lehet a család számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csokor friss csalán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csalánt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd összevágjuk.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

3. Lépés

Egy fazékban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a csalánt, és addig pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek.

5. Lépés

A lisztet beleszórva keverjük el, majd felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.

6. Lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

7. Lépés

A kész csalánfőzeléket tálaljuk. A legjobb frissen, forrón fogyasztani, sült hússal vagy tojással kísérve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek