HIRDETŐ

Forrás: GSDesign via Adobe Stock

Csokoládé szalámis desszert sütés nélkül

Néhány éve készítettem először ezt a csokoládészalámit, és azóta az egyik kedvenc desszertem lett. Nem csak az íze és a kinézete egyedi, de könnyen elkészíthető, és tökéletes kis édes nassolnivalónak vagy kávé mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g keserédes csokoládé Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 200 g Keksz (pl. vajas keksz vagy amarettini) Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
  • Választható: apróra vágott diófélék vagy aszalt gyümölcsök Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A csokoládé szalámi recept elkészítéséhez először olvaszd fel a csokoládét a vajjal együtt egy vízforraló edényben. Fontos, hogy a víz ne fröccsenjen a csokoládéra, különben csomós lesz. A csokoládé sem szabad túl forrónak lennie, különben elveszti fényét.

2. Lépés

Amíg a csokoládé olvad, a kekszet egy zacskóban morzsoljuk össze. Javaslom, hogy különböző méretű morzsákat hagyjunk meg, hogy a szalámi szép textúrát kapjon.

3. Lépés

Egy másik tálban keverje simára a cukrot és a tojásokat.

4. Lépés

Az olvasztott csokoládét lassan keverje a cukor és a tojás keverékébe.

5. Lépés

Most adjuk hozzá az összetört kekszet (és opcionálisan diót vagy aszalt gyümölcsöt) a csokoládékeverékhez, és keverjük jól össze, amíg minden egyenletesen eloszlik.

6. Lépés

Ezután formázza a keveréket tekercsbe, és csomagolja be fóliába. Nyomja le erősen, hogy a szalámi jellegzetes formáját kapja. Hagyjuk a hűtőben legalább 2 órán át dermedni.

7. Lépés

Tálalás előtt szórja meg a csokoládészalámit porcukorral, hogy a szalámi megjelenését utánozza.

8. Lépés

Jó szórakozást a kipróbálásukhoz és jó szórakozást!

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek