HIRDETŐ

Forrás: zKruger via Getty Images

Dauphine burgonya recept

A Dauphine burgonya receptje az egyik személyes kedvencem, és a vasárnapi vacsorám elengedhetetlen kelléke. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és minden alkalommal nagy sikert aratott. A Dauphine burgonya nem csak hihetetlenül finom, de vizuálisan is lenyűgöző, és minden tányérnak extra eleganciát kölcsönöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 250 g víz Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A dauphine burgonya recept elkészítéséhez először főzzük meg a héjas burgonyát egy fazék forrásban lévő vízben, amíg megpuhul. Ez általában 20-30 percet vesz igénybe. Azt javaslom, hogy szúrjunk kést az egyik burgonyába - ha könnyen átmegy rajta, akkor készen van.

2. Lépés

Öntsük le a vizet, és hagyjuk a burgonyát kihűlni. Ezután hámozzuk meg a burgonyát, és tegyük egy tálba.

3. Lépés

A burgonyát pürésítsük finom péppé. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak nagyobb darabok, mert ezek befolyásolhatják a végeredményt.

4. Lépés

Egy másik edényben melegítsük fel a vizet és a vajat együtt, amíg a vaj el nem olvad. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és keverjük habverővel, amíg a tészta golyót nem formál, és el nem válik a lábastól. Ezt nevezzük choux tésztának.

5. Lépés

Vegye le az edényt a tűzhelyről, és hagyja rövid ideig hűlni. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, minden alkalommal erőteljesen kevergetve, amíg a tojás teljesen bele nem keveredik a tésztába.

6. Lépés

Tegye a burgonyapürét az edény aljára, és alaposan keverje össze a choux tésztával. Ízesítse a keveréket sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval.

7. Lépés

Miközben az olajat egy serpenyőben felhevíti, két kanál segítségével formáljon kis gombócokat a burgonyás-pálinkás keverékből.

8. Lépés

Ha az olaj felforrósodott, süsse a gombócokat aranybarnára. Konyhai papíron lecsepegtetjük őket, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk. Tálalja a finom Dauphine burgonyát köretként egy húsos vagy mártásos főétel mellé.

Hasonló receptek

"Fekete káposzta" (kelkáposzta) kabátburgonyával recept

Könnyen elkészíthető és egészséges étel, amely a hideg évszakban különösen jólesik kiadós ízeivel.A fekete káposzta nagyon hasonlít a kelkáposztához. Imádom a fekete káposzta földes ízének és a sült krumpli egyszerű kísérőjének kombinációját. Finom, tápláló, egészséges és mindenekelőtt könnyen elkészíthető a családi ebédasztalra.

Főtt burgonya pirított gombával

Ez egy egyszerű, de ízletes étel, amely tökéletes köretként vagy főételként. Ez egy kitűnő vegetáriánus étel is. A földes gombák és a krémes burgonyák keveréke egyszerűen ellenállhatatlan. Ez az étel könnyen elkészíthető és nagyon kevés hozzávalót igényel.

Macaire burgonya recept

A Macaire burgonya igazi felfedezés számomra. Nevüket Alexandre Macaire-ről, egy 19. századi fantáziadús szakácsról kapták. Ez a kiváló ízű burgonyaétel valójában nagyon egyszerű, és csak néhány hozzávalót igényel. Ez a kedvencem, amit a családommal főzök hétvégén, amikor mindannyian tudunk időt szakítani egy közös étkezésre. Egy kis gyakorlással hamarosan egy ízletes köret receptje lesz a főzési repertoárjában!

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

Burgonya palacsinta

Tejet adok hozzá, hogy ropogósak legyenek

Burgonya és póréhagyma gratin gyorsan és egyszerűen

Ez a "Burgonya-póréhagyma gratin" recept az egyik abszolút kedvenc téli ételem. Krémes, melegítő és rendkívül laktató. Számtalanszor készítettem már ezt az ételt a családomnak és a barátaimnak, és mindig nagy sikert arat. A friss póréhagymát és a burgonyát fokhagymával pároljuk, majd sütőben sütjük - egy igazi ínyencség!

Burgonya és savanyú káposzta raguval

A sváb konyha burgonyás-káposztás raguja az egyik kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. A burgonya és a savanyú káposzta kombinációja elsőre furcsának tűnhet, de szenzációsan jó íze van. A burgonyás ragu egy kiadós, melegítő étel, tökéletes a hideg őszi és téli napokon.

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Hasonló receptek

"Fekete káposzta" (kelkáposzta) kabátburgonyával recept

Könnyen elkészíthető és egészséges étel, amely a hideg évszakban különösen jólesik kiadós ízeivel.A fekete káposzta nagyon hasonlít a kelkáposztához. Imádom a fekete káposzta földes ízének és a sült krumpli egyszerű kísérőjének kombinációját. Finom, tápláló, egészséges és mindenekelőtt könnyen elkészíthető a családi ebédasztalra.

Főtt burgonya pirított gombával

Ez egy egyszerű, de ízletes étel, amely tökéletes köretként vagy főételként. Ez egy kitűnő vegetáriánus étel is. A földes gombák és a krémes burgonyák keveréke egyszerűen ellenállhatatlan. Ez az étel könnyen elkészíthető és nagyon kevés hozzávalót igényel.

Macaire burgonya recept

A Macaire burgonya igazi felfedezés számomra. Nevüket Alexandre Macaire-ről, egy 19. századi fantáziadús szakácsról kapták. Ez a kiváló ízű burgonyaétel valójában nagyon egyszerű, és csak néhány hozzávalót igényel. Ez a kedvencem, amit a családommal főzök hétvégén, amikor mindannyian tudunk időt szakítani egy közös étkezésre. Egy kis gyakorlással hamarosan egy ízletes köret receptje lesz a főzési repertoárjában!

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

Burgonya palacsinta

Tejet adok hozzá, hogy ropogósak legyenek

Burgonya és póréhagyma gratin gyorsan és egyszerűen

Ez a "Burgonya-póréhagyma gratin" recept az egyik abszolút kedvenc téli ételem. Krémes, melegítő és rendkívül laktató. Számtalanszor készítettem már ezt az ételt a családomnak és a barátaimnak, és mindig nagy sikert arat. A friss póréhagymát és a burgonyát fokhagymával pároljuk, majd sütőben sütjük - egy igazi ínyencség!

Burgonya és savanyú káposzta raguval

A sváb konyha burgonyás-káposztás raguja az egyik kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. A burgonya és a savanyú káposzta kombinációja elsőre furcsának tűnhet, de szenzációsan jó íze van. A burgonyás ragu egy kiadós, melegítő étel, tökéletes a hideg őszi és téli napokon.

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Reels

Új