HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Édesburgonya-krémleves

Az édesburgonya mára már egy rendkívül népszerű zöldség, ráadásul tele van vitaminnal és ízletes. Egészséges köretnek is ideállis, de finom krémlevest is készíthetünk belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg édesburgonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 darab vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál gyömbérpor Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy fazékban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és 1-2 perc után beleszórjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát.

2. Lépés

Fűszerezzük és felöntjük az alaplével. Körülbelül 30 percig főzzük. Végül botmixerrel krémesítjük.

3. Lépés

Ízlés szerint használhatunk a sűrítéshez tejszínt, vagy sajtot is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek