HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Édesburgonya-krémleves

Az édesburgonya mára már egy rendkívül népszerű zöldség, ráadásul tele van vitaminnal és ízletes. Egészséges köretnek is ideállis, de finom krémlevest is készíthetünk belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg édesburgonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 darab vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál gyömbérpor Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy fazékban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és 1-2 perc után beleszórjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát.

2. Lépés

Fűszerezzük és felöntjük az alaplével. Körülbelül 30 percig főzzük. Végül botmixerrel krémesítjük.

3. Lépés

Ízlés szerint használhatunk a sűrítéshez tejszínt, vagy sajtot is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek