HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Édesburgonya-krémleves

Az édesburgonya mára már egy rendkívül népszerű zöldség, ráadásul tele van vitaminnal és ízletes. Egészséges köretnek is ideállis, de finom krémlevest is készíthetünk belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg édesburgonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 darab vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál gyömbérpor Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy fazékban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és 1-2 perc után beleszórjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát.

2. Lépés

Fűszerezzük és felöntjük az alaplével. Körülbelül 30 percig főzzük. Végül botmixerrel krémesítjük.

3. Lépés

Ízlés szerint használhatunk a sűrítéshez tejszínt, vagy sajtot is.

Reels

Új

Top kategóriák