HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Édesburgonya-krémleves
Az édesburgonya mára már egy rendkívül népszerű zöldség, ráadásul tele van vitaminnal és ízletes. Egészséges köretnek is ideállis, de finom krémlevest is készíthetünk belőle.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál gyömbérpor
- só és bors
- 1⁄2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 l alaplé
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Egy fazékban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és 1-2 perc után beleszórjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát.
2. Lépés
Fűszerezzük és felöntjük az alaplével. Körülbelül 30 percig főzzük. Végül botmixerrel krémesítjük.
3. Lépés
Ízlés szerint használhatunk a sűrítéshez tejszínt, vagy sajtot is.