HIRDETŐ

Egészséges mángold főzelék

A mángold főzelék egy egészséges és finom étel, amely könnyen elkészíthető. Az étel alapvetően növényi alapanyagokból készül, így a vegán és vegetáriánus ételek közé is sorolható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csokor mángold Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 700 ml zöldségalaplé (vagy víz) Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt koriander Hozzáadott
  • 1 kisebb citrom leve só, bors ízlint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A mángoldot megmossuk, a szárából levágjuk a durva rostokat, majd apróra vágjuk. Az így elkészített mángoldot félretesszük.

2. Lépés

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olívaolajat serpenyőbe öntjük, majd a vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

A lisztet hozzáadjuk és állandó keverés mellett 1-2 percig pirítjuk, hogy a liszt íze elmenjen.

4. Lépés

Fokozatosan hozzáadjuk a zöldségalaplevet, és állandó keverés közben addig főzzük, amíg mártás besűrűsödik.

5. Lépés

A fűszereket belekeverjük a mártásba és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. Lépés

Hozzáadjuk a mángoldot és főzzük kb. 20-25 percig, amíg az megpuhul.

7. Lépés

A főzeléket tányérokba adagoluk majd citromlével ízesítjük.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek