HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Egyszerű almás rétes

Ha ősz, akkor az esetben almás rétes, azon felül nem is olyan nehéz összedobni a szezon kedvencét, mint gondolnád.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 125 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 50 ml langyos víz Hozzáadott
  • 10 ml olaj Hozzáadott

Töltelék

  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 25 g vaj Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 5 g Fahéj Hozzáadott
  • 85 g mazsola Hozzáadott
  • 500 g alma Hozzáadott
  • rum citromlé porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A lisztet, a sót, a tojást, a langyos vizet és az olajat összeöntjük egy tálba és jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, amit megkenünk olajjal.

2. Lépés

Közben a töltelékhez a vajat felolvasztjuk és a zsemlemorzsát beleöntjük. Folyamatos keverés mellett megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ha kész, félretesszük.

3. Lépés

Egy külön edényben összekeverjük a kockára vágott almát, a cukrot, a fahéjat, a mazsolát, valamint a citromlevet és a rum aromát.

4. Lépés

A cipót beleforgatjuk bő lisztbe és kinyújtjuk egy gyúródeszkán. Amikor ez elkészült, kezünkkel vékonyra nyújtsuk.

5. Lépés

Egy kés segítségével vágjuk le a széleit, hogy egyforma egyenes oldalú tésztát kapjunk, majd kenjük meg olvasztott vajjal. Erre a felületre kerül az előbb elkészített töltelékünk. Egyengessük el rajta.

6. Lépés

Tekerjük fel a tésztát a sütőpapír segítségével. Süssük 190 fokon aranybarnára. Amikor elkészült, még forrón kenjük meg olvasztott vajjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új