HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Couleur

Egyszerű recept diós kenyér

Ez a kiadós diós kenyér egy családi klasszikus a konyhámban, amelyet évek óta készítek. A kenyér kellemesen fűszeres, kívül ropogós, belül puha. Remekül ízlik sajttal és lekvárral vagy egyszerűen vajjal. A dió kellemes textúrát és különleges ízt ad a kenyérnek. Próbálja ki, a családja imádni fogja a diós kenyeret !

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 Gram búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • 150 Gram dió, durvára vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A diós kenyér sütéséhez először durvára vágjuk a diót, és zsír nélkül, serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatos nem lesz. De vigyázzunk, mert gyorsan megéghet. Én szeretem megpirítani a diót, mert ez fokozza az ízét.

2. Lépés

Tegyük a búzalisztet, a száraz élesztőt, a sót és a cukrot egy nagy tálba. Itt fontos, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mert a só rontja az élesztő működését. Ezért először a lisztet teszem a tálba, majd az egyik oldalra az élesztőt, a másikra a cukrot és a sót.

3. Lépés

Lassan adjuk hozzá a langyos vizet, és fakanállal keverjük tésztává. Itt türelemre van szükség - először ragacsos tésztát kapunk, amit nehéz megszelídíteni, de ha folyamatosan keverjük, a hozzávalók fokozatosan sima tésztává állnak össze.

4. Lépés

Most gyúrjuk bele a tésztába a pirított diót. Tapasztalatom szerint a diót a legjobb a kezünkkel beledolgozni a tésztába. A tészta eleinte kissé ragacsos lehet, de a gyúrás révén magába szívja a diót, és szilárdabbá válik.

5. Lépés

Fedjük le a tésztát, és meleg helyen legalább két órán át hagyjuk kelni, amíg a duplájára nem dagad. Én gyakran teszem a tésztát a sütőbe (természetesen kikapcsolva), mert ott kellemesen meleg és huzatmentes.

6. Lépés

Gyúrjuk át újra a tésztát, és formázzunk belőle egy cipót. A cipót hagyhatjuk még egyszer kelni, de én közvetlenül a 180°C-ra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 40-45 percig sütöm a kenyeret. A diós kenyérnek aranybarna kérget kell kapnia, és üreges hangot kell adnia, ha megkopogtatjuk az alját.

Hasonló receptek

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

Langos, mint a karácsonyi piacon

Egy recept, amely olyan hangulatos, mint egy karácsonyi vásár, és olyan meghitt, mint egy meghitt téli este: langos. Ezek a magyar zsíros zsemlék minden téli szezonban kihagyhatatlanok. A külseje ropogós, a belseje pedig csodálatosan puha és puha. A családom és én egyszerűen imádjuk őket! Ezt a receptet tavaly karácsonykor próbáltam ki, és hatalmas sikert aratott. A langallót tetszés szerint lehet megkoronázni!

Póréhagymás quiche vegetáriánus recept

Ezt a receptet húsmentes alternatívák keresése közben fedeztem fel. Meglátod, hogy ez a póréhagymás quiche nem nélkülözi a húsos változatok pikáns ízét. Könnyen elkészíthető, és ideális egy egészséges ebédhez vagy vacsorához, ráadásul előre is könnyen elkészíthető. Ezért ez a recept évek óta az egyik kedvencem.

Olasz Tramezzini kenyér sütés szendvicshez

A "tramezzini kenyér" egy olasz fehér kenyér, amelyet kifejezetten puha és ízletes tramezzini szendvicsek készítésére használnak. Levegős, finoman édes és különösen puha, ami a legkülönbözőbb töltelékek tökéletes alapjává teszi. Rendszeresen készítem ezt a kenyeret a saját konyhámban - abszolút közönségkedvenc és mindig nagyszerű!
Cesminaz
Cesminaz
Sós fonott kalács
Videorecept

Sós fonott kalács

A házi sütemény mindig jobb, mint az üzletből vett. Nemcsak az íze más, hanem a minősége is. Ezek a fonott kalácsok csodálatosak, puha belsővel és ropogós héjjal. Legyen szó reggeliről vagy tízórairól, a jó sütemény mindenhol és mindig ízletes😉

Sós kalács élesztős tésztából

Az édes fonott kalácsot biztosan ismeri. De ha inkább sósat szeret, készítsen ezt. Bár ez egy élesztős tészta, az elkészítése nem bonyolult, csak keverje össze az összes hozzávalót. Ráadásul a receptből két fonott kalács is készül, így rögtön kipróbálhat két tölteléket.

Gluténmentes kenyér

Ízletes és illatos kenyér, amely ideális azok számára, akiknek szükségük van vagy szeretnének korlátokat szabni a gluténbevitelre. Ez a recept egyszerű, és nem igényel különleges sütési készségeket.

Hasonló receptek

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

Langos, mint a karácsonyi piacon

Egy recept, amely olyan hangulatos, mint egy karácsonyi vásár, és olyan meghitt, mint egy meghitt téli este: langos. Ezek a magyar zsíros zsemlék minden téli szezonban kihagyhatatlanok. A külseje ropogós, a belseje pedig csodálatosan puha és puha. A családom és én egyszerűen imádjuk őket! Ezt a receptet tavaly karácsonykor próbáltam ki, és hatalmas sikert aratott. A langallót tetszés szerint lehet megkoronázni!

Póréhagymás quiche vegetáriánus recept

Ezt a receptet húsmentes alternatívák keresése közben fedeztem fel. Meglátod, hogy ez a póréhagymás quiche nem nélkülözi a húsos változatok pikáns ízét. Könnyen elkészíthető, és ideális egy egészséges ebédhez vagy vacsorához, ráadásul előre is könnyen elkészíthető. Ezért ez a recept évek óta az egyik kedvencem.

Olasz Tramezzini kenyér sütés szendvicshez

A "tramezzini kenyér" egy olasz fehér kenyér, amelyet kifejezetten puha és ízletes tramezzini szendvicsek készítésére használnak. Levegős, finoman édes és különösen puha, ami a legkülönbözőbb töltelékek tökéletes alapjává teszi. Rendszeresen készítem ezt a kenyeret a saját konyhámban - abszolút közönségkedvenc és mindig nagyszerű!
Cesminaz
Cesminaz
Sós fonott kalács
Videorecept

Sós fonott kalács

A házi sütemény mindig jobb, mint az üzletből vett. Nemcsak az íze más, hanem a minősége is. Ezek a fonott kalácsok csodálatosak, puha belsővel és ropogós héjjal. Legyen szó reggeliről vagy tízórairól, a jó sütemény mindenhol és mindig ízletes😉

Sós kalács élesztős tésztából

Az édes fonott kalácsot biztosan ismeri. De ha inkább sósat szeret, készítsen ezt. Bár ez egy élesztős tészta, az elkészítése nem bonyolult, csak keverje össze az összes hozzávalót. Ráadásul a receptből két fonott kalács is készül, így rögtön kipróbálhat két tölteléket.

Gluténmentes kenyér

Ízletes és illatos kenyér, amely ideális azok számára, akiknek szükségük van vagy szeretnének korlátokat szabni a gluténbevitelre. Ez a recept egyszerű, és nem igényel különleges sütési készségeket.

Reels

Új