HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Finom egyszerű koreai bulgogi marhahús

A koreai bulgogi marhahúst hihetetlenül kielégítő elkészíteni, és megkóstolása olyan, mintha egy gasztronómiai kalandban vennél részt közvetlenül a konyhádban!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 lb Vékonyra szeletelt szűzpecsenye vagy marhapofa Hozzáadott
  • 1 Körte, reszelt Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 hüvelyk Friss gyömbér, reszelt Hozzáadott
  • 2 EL szójaszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál szezámolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál barna cukor Hozzáadott
  • 2 Zöldhagyma, felszeletelve (néhány a díszítéshez) Hozzáadott
  • 1 Hagyma, szeletelve Hozzáadott
  • 1 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Főtt rizs a tálaláshoz Hozzáadott
  • Kimchi, a körethez (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdje a marhahús előkészítésével. Fontos, hogy a marhahúst vékonyra szeleteljük a zsenge eredmény érdekében. Helyezze a marhahús szeleteket egy tálba.

2. Lépés

Készítse el a pácot úgy, hogy egy külön tálban összekeveri a reszelt körtét, a darált fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a szezámolajat és a barna cukrot. Tapasztalataim alapján a körte hozzáadása igazán felerősíti az ízeket, és mélyen sós, mégis frissítő ízűvé teszi az ételt. Ráadásul a körte puhítószerként működik, amely puhává és zamatossá teszi a marhahúst.

3. Lépés

Öntse a marhahúsra a pácot, és adja hozzá a zöldhagymát. Szánjon időt arra, hogy a marhahúsba masszírozza a pácot, és ügyeljen arra, hogy minden szeletet jól bevonjon. Fedje le a tálat, és hagyja pácolódni legalább 30 percig, bár ha több ideje van, hagyja a hűtőben egy éjszakán át. Minél tovább pácoljuk a húst, annál jobban átjárják az ízek.

4. Lépés

Miután a húst jól bepácoltuk, egy nagy serpenyőben vagy wokban közepesen magas hőfokon felhevítjük a növényi olajat. Adja hozzá a felszeletelt hagymát, és pirítsa, amíg áttetszővé válik, ami általában körülbelül 2 percig tart.

5. Lépés

Adja hozzá a marinált marhahúst a serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy a szeletek ne fedjék egymást, és ne süssük túl, mert a vékony szeletek miatt nagyon gyorsan megsülnek. Ha szükséges, főzzük szakaszosan. Minden egyes szeletet addig süssön, amíg szépen megbarnul, de még mindig szaftos marad, ami oldalanként körülbelül 1-2 percet vesz igénybe.

6. Lépés

Amikor az összes marhahús megfőtt, tálalás előtt még egy kis szezámolajjal és fekete borssal megszórhatjuk, hogy még jobban feldobjuk az ízét.

7. Lépés

Tálalja a bulgogit forró rizzsel, díszítse a maradék zöldhagymával, és ha szeretné, adjon mellé egy kis kimchit. Íme, egy finom és laktató koreai bulgogi marhahús!

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1145 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2385 receptek

Gyors ételek

1902 receptek

Desszert

1800 receptek

Tészta

334 receptek