HIRDETŐ

Finom, lágy és ropogós répatorta

Leírás: A répatorta egy finom, lágy és ropogós sütemény, amelyet gyakran szoktak karácsonykor készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze olaj Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt répa Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 1 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Csésze hajdinaliszt Hozzáadott
  • 12 Csésze darált dió Hozzáadott
  • 14 Csésze darált mandula Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Előmelegítsük a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy 22cm-es tortaformát, és kenjük be vajjal és liszttel.

2. Lépés

Egy nagy tálban, a tojásokat, cukrot és olajat keverjük össze, amíg sima és habos.

3. Lépés

Adjuk hozzá a reszelt répát, a tejet, a lisztet, hajdinalisztet, diót, mandulát, sütőport, fahéjat és a sót. Keverjük össze, amíg sima.

4. Lépés

Öntsük a masszát a formába, és simítsuk el.

5. Lépés

Süssük kb. 45 percig, vagy amíg a tészta jól megsült és aranyszínű. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy a tészta belseje is megsült-e.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni a formában, majd szeleteljük és tálaljuk.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1150 receptek

Mascarpone

125 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1917 receptek

Szószok

267 receptek

Desszert

1811 receptek

Tészta

334 receptek

Túró

226 receptek