HIRDETŐ

Forrás: MrGajowy3 for Pixabay

Gyors almás pite a tálcáról

A "gyors almás pite tálcán" mindig is a családom kedvenc süteménye volt. Hétvégeken és ünnepnapokon ez a recept mindig méltó alternatívája volt a hagyományos krémtortának. Nem igényel sok időt az elkészítése, finom alma és fahéj illatú, és egyszerűen mennyei az íze. Ez a recept ideális, ha vendégeket várunk, és kevés időnk van az elkészítésre. A piskótatésztát összekeverjük friss almával, és a sütőben a tepsiben megsütjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
14
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 12 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A tálcáról való újrasütéshez melegítse elő a sütőt 180 fokra (felső/alsó hőfok). Közben hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházat, és vágja fel karikákra. Ez az a rész, amit a gyerekeim mindig imádnak. Bármilyen fajtát választhatsz, de ebben a receptben én a Boskoopot szeretem használni, mivel édes-savanykás ízű, és szép lédús.

2. Lépés

Egy nagy tálban a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra verjük. Ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe. Itt azt javaslom, hogy használjunk kézi mixert, hogy minden jól elkeveredjen.

3. Lépés

Szitáljuk a lisztet és a sütőport a tojás-cukor keverékhez, és óvatosan keverjük össze. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, hogy megőrizzük a keverék levegősségét, ez hozzájárul a sütemény habosságához.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a fahéjat és az almaszeleteket, és óvatosan keverjük össze, amíg az összes almaszeletet jól bevonja a tészta.

5. Lépés

Ezután terítsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük körülbelül 30 percig, amíg a sütemény aranybarna lesz, és az alma megpuhul. Néha egy fogpiszkálót szúrok a sütemény közepébe, hogy lássam, hogy kész van-e. Ha semmi nem tapad a fogpiszkálóra, akkor a torta kész.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk az almás pitét kissé kihűlni, és porcukorral meghintjük. Csodálatosan friss és még kissé meleg íze van.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek

Ebéd

2391 receptek