HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monicore

Házi fahéjas tekercsek élesztő tészta

Ezt a receptet már többször elkészítettem, és minden alkalommal telitalálat. A fahéjas tekercsek kívülről kissé ropogósak, belülről csodálatosan puhák, és a zamatos édes cukormázréteg tökéletesen lekerekíti az egészet. Tökéletes kísérője egy csésze forró kávénak reggelente, vagy édes meglepetés a délutáni teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

A tésztához:

  • 520 g liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 240 ml Meleg víz Hozzáadott
  • 60 ml növényi olaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 60 g olvasztott vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Fahéj Hozzáadott
  • 80 g olvasztott vaj Hozzáadott

A mázhoz:

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Tablespoon tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A fahéjas tekercs recepthez kezdjük a tészta elkészítésével. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a száraz élesztőt egy nagy tálban. Adja hozzá a meleg vizet, a növényi olajat és a tojást, majd gyúrja össze az egészet alaposan. Javaslom, hogy használjon egy erős, tésztakampóval ellátott keverőgépet, hogy megkönnyítse a munkát.

2. Lépés

Amikor a tésztát jól összegyúrta, tegye meleg helyre, és hagyja kb. 1,5 órán át kelni. A tésztának a térfogatának körülbelül kétszeresére kell megduzzadnia.

3. Lépés

Amíg a tészta kel, elkészítheti a tölteléket. Egyszerűen keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat egy tálban, és tegyük félre.

4. Lépés

Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át még egyszer röviden. Ezután kb. 40 cm x 30 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, és a felületét egyenletesen megkenjük az olvasztott vajjal. Ezután a tésztát bőségesen megszórjuk a fahéj és a cukor keverékével.

5. Lépés

Most tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és vágjuk kb. 5 cm vastag szeletekre. Ahhoz, hogy a tekercsek egyenletesen süljenek meg, igyekezzünk minél egyenletesebbre vágni őket.

6. Lépés

Helyezze a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni további 30 percig.

7. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és süssük a fahéjas tekercseket kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.

8. Lépés

Közben a mázhoz keverje össze a porcukrot és a tejet, és öntse a még meleg fahéjas tekercsekre. Keverje meg a mázat közvetlenül azelőtt, hogy a tekercsekre kenje, hogy ne száradjon ki, és szép folyós maradjon.

Hasonló receptek

Osztrák diós striezel élesztős tésztával

Sok tortareceptet kipróbáltam az évek során, de a Nussstriezel receptje különleges helyet foglal el a szívemben. Ez a tipikus osztrák sütemény egyszerre habos és ropogós, melegséget és otthonosságot áraszt. Otthon a hideg téli napokon szeretjük a Nussstriezel-t sütni - a csábító illat, amely sütés közben szétárad a házban, egyszerűen páratlan.

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

Egyszerű fahéjas piskóta

Ez a fahéjas sütemény a családom abszolút kedvence, és a nagymamám régi receptje alapján készült. A sütemény bolyhos állagának és a fahéj aromás illatának kombinációja minden szívet megdobogtat, és csodálatos emlékeket idéz fel a meghitt gyermekkori pillanatokról.

Svéd "Lussekatter"

A Lussekatter vagy Lucia-macskák hagyományos svéd élesztős sütemények, amelyeket december 13-án Lucia alkalmából sütnek. Ezt a receptet már többször elkészítettem, és mindig nagy sikert arat a családom és a vendégeim körében. Puha, enyhén édes és páratlan sáfrányos ízű. Ebből a receptből körülbelül 20 darab készül.

Édes leveles tészta karácsonyfák

Ez a recept mosolyt csal a családom arcára, különösen karácsonykor. Az édes leveles tésztából készült karácsonyfák nemcsak az ünnepi asztalra kerülnek, hanem tökéletes ajándék a barátoknak és a családnak is. Az a jó, hogy nagyon könnyen elkészíthetőek, és csak néhány hozzávalót igényelnek.

Svéd fahéjas zsemle házi készítésű élesztős tésztával

Ez egy igazi svéd családi recept, és otthon abszolút kedvenc, különösen a hideg napokon. Az élesztős tészta elkészítése egy kis türelmet igényel, de a friss, illatos svéd fahéjas tekercsek élvezete kárpótol a fáradságért.

Nagymama klasszikus vajas kekszei

Ez a recept az egyik kedvencem gyerekkoromból, amit a nagymamámmal készítettem. A vajas és ropogós kekszet nem csak könnyű elkészíteni, de mély emlékeket idéz, és különleges élménnyé teszi. Az évek során gondosan finomítottuk a receptet, és reméljük, hogy Önök is ugyanúgy élvezni fogják, mint mi mindig.

Hasonló receptek

Osztrák diós striezel élesztős tésztával

Sok tortareceptet kipróbáltam az évek során, de a Nussstriezel receptje különleges helyet foglal el a szívemben. Ez a tipikus osztrák sütemény egyszerre habos és ropogós, melegséget és otthonosságot áraszt. Otthon a hideg téli napokon szeretjük a Nussstriezel-t sütni - a csábító illat, amely sütés közben szétárad a házban, egyszerűen páratlan.

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

Egyszerű fahéjas piskóta

Ez a fahéjas sütemény a családom abszolút kedvence, és a nagymamám régi receptje alapján készült. A sütemény bolyhos állagának és a fahéj aromás illatának kombinációja minden szívet megdobogtat, és csodálatos emlékeket idéz fel a meghitt gyermekkori pillanatokról.

Svéd "Lussekatter"

A Lussekatter vagy Lucia-macskák hagyományos svéd élesztős sütemények, amelyeket december 13-án Lucia alkalmából sütnek. Ezt a receptet már többször elkészítettem, és mindig nagy sikert arat a családom és a vendégeim körében. Puha, enyhén édes és páratlan sáfrányos ízű. Ebből a receptből körülbelül 20 darab készül.

Édes leveles tészta karácsonyfák

Ez a recept mosolyt csal a családom arcára, különösen karácsonykor. Az édes leveles tésztából készült karácsonyfák nemcsak az ünnepi asztalra kerülnek, hanem tökéletes ajándék a barátoknak és a családnak is. Az a jó, hogy nagyon könnyen elkészíthetőek, és csak néhány hozzávalót igényelnek.

Svéd fahéjas zsemle házi készítésű élesztős tésztával

Ez egy igazi svéd családi recept, és otthon abszolút kedvenc, különösen a hideg napokon. Az élesztős tészta elkészítése egy kis türelmet igényel, de a friss, illatos svéd fahéjas tekercsek élvezete kárpótol a fáradságért.

Nagymama klasszikus vajas kekszei

Ez a recept az egyik kedvencem gyerekkoromból, amit a nagymamámmal készítettem. A vajas és ropogós kekszet nem csak könnyű elkészíteni, de mély emlékeket idéz, és különleges élménnyé teszi. Az évek során gondosan finomítottuk a receptet, és reméljük, hogy Önök is ugyanúgy élvezni fogják, mint mi mindig.

Reels

Új