HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Silviarita

Karácsonyi mézeskalács ostya

Ez az ostyás mézeskalács receptje, amelyet minden évben karácsonykor készítek a családomnak és a barátaimnak. Még mindig emlékszem a meghitt téli napokra, amikor a nagymamámmal a konyhában álltunk, hogy megsüssük ezeket a finom mézeskalácsokat. Az ostyás mézeskalácsot, mint Nürnbergben, könnyű megsütni, és ízletes és finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25

Összetevők:

  • 300 g Méz Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Táska mézeskalácspor Hozzáadott
  • 100 g Kandírozott citromhéj Hozzáadott
  • 100 g kandírozott narancshéj Hozzáadott
  • 100 g őrölt mogyoró Hozzáadott
  • 50 közepes méret ostya Hozzáadott

A mázhoz:

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • Csokoládé cukormáz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A mézeskalács ostyák elkészítéséhez melegítsük fel a mézet, a cukrot és a vajat egy serpenyőben, amíg minden fel nem oldódik. Közben itt-ott keverjük meg a keveréket, hogy semmi ne égjen meg.

2. Lépés

Ha a keverék kihűlt, adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. Ha még forrón adjuk hozzá a tojásokat, a keverék megdermedhet, ezért vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalácsfűszert. Használjon habverőt, hogy minden jól összekeveredjen, és ne legyenek csomók.

4. Lépés

Adjuk a mézes keveréket a lisztes keverékhez, és jól gyúrjuk össze. A tésztának ragadósnak, de nem túl nedvesnek kell lennie. Ha túl száraznak tűnik, egyszerűen adjunk hozzá néhány csepp vizet.

5. Lépés

A kandírozott citromhéjat, a kandírozott narancshéjat és a darált mogyorót keverjük a tésztába. A keveréknek jól be kell épülnie, és mindennek jól el kell oszlania.

6. Lépés

Terítsük a tésztát az ostyákra. Ez egy trükkös lépés, fontos, hogy egyenletesen oszlassuk el a tésztát, és ügyeljünk arra, hogy ne menjen át a szélén.

7. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és süssük az ostyákat 15-20 percig. A mézeskalácsnak enyhén meg kell barnulnia a szélein, de nem szabad megégnie.

8. Lépés

Amíg a mézeskalács hűl, keverjük össze a porcukrot és a citromlevet a mázhoz. A máznak sűrűnek, de kenhetőnek kell lennie.

9. Lépés

A kihűlt mézeskalács ostyákat bevonjuk a mázzal vagy csokoládémázzal, és hagyjuk megszáradni. Tökéletes sós karácsonyi keksz az egész család számára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek