HIRDETŐ

Forrás: congerdesign : Pixabay

Készítsen saját alma- és körte lekvárt

A családomban mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk a házi lekvárnak. Egy nagyon különleges recept, amit minden évben ősszel készítek, az alma-körtelekvár. Egyszerű recept, de az édes és savanyú gyümölcsök minőségéből él. Legszívesebben a saját kertünkből származó almát és körtét használom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 1 kg körte Hozzáadott
  • 500 g Zselés cukor kettő az egyhez Hozzáadott
  • 1 összenyomva citrom Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Ha alma-körtelekvárt szeretne készíteni, először is mérje le és készítse elő a gyümölcsöt. Ehhez a recepthez érett és aromás gyümölcsöket ajánlok. A lekvár íze elsősorban az alma és a körte minőségétől függ.

2. Lépés

Miután megmostad az almát és a körtét, távolítsd el a magházat, és vágd a gyümölcsöt apró kockákra. Ez a lépés nagyon fontos, mert a kisebb darabok biztosítják, hogy a lekvár később szép állagú legyen.

3. Lépés

Most keverje össze az apróra vágott gyümölcsöt egy nagy edényben a befőzőcukorral (2:1), a citromlével és a vaníliarúd pépével. Jó tipp, ha a vaníliarúd kikapart részét is hozzáadjuk a fazékhoz, hogy még több ízt adjunk neki.

4. Lépés

A gyümölcsöt a cukorral rövid kevergetés után forraljuk fel. A lekvárnak legalább 4 percig kell forralnia, miközben folyamatosan kevergetjük. Én itt a kicsit hosszabb főzési időt részesítem előnyben, mert így a lekvár jobban zselésedik.

5. Lépés

Főzés után távolítsa el a vaníliarudat az edényből, és még forrón töltse az alma-körtelekvárt sterilizált üvegekbe. Ügyeljen arra, hogy az üvegek csordultig legyenek töltve, mielőtt szorosan lezárja őket. A legjobb házi készítésű reggeli kenőcs !

Hasonló receptek

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Finom kiwi lekvár

A kiwi lekvár igazi ízszenzáció, egyedülálló trópusi ízével és élénkzöld színével. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez a recept üdítő változatosságot jelent a megszokott lekvárfajtákhoz képest. Az üvegben lévő kivi ragyogása már sok reggelizőasztalt feldobott.

Birslekvár nagymama receptje szerint

Szeretem a családomnak és a barátaimnak kínálni ezt a nagymama receptjéből készült birsalmakocsonyát. Aromás, édes, és mindig a nagymamám házában töltött meleg és meghitt délutánokra emlékeztet. Mindig kell hozzá egy kis türelem, de az eredmény minden alkalommal megéri!

Forralt bor lekvár receptje

Ezt a forraltboros lekvárt minden évben elkészítem karácsony előtt. A karácsonyi piac fűszeres, melegítő ízét egyenesen a reggeli tekercsbe varázsolja. A fahéj, a szegfűszeg és a narancshéj gazdag ízvilágával ízletes kezdése a napnak, és tökéletes házi ajándék karácsonyra.

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.

Recept a sült alma lekvárhoz

Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és különösen a hűvösebb hónapokban találom megfelelőnek, amikor az almát és a téli fűszereket gyakran használják. A sült alma és a meleg fűszerek kombinációja olyan lekvárt eredményez, amely az otthon kényelmét idézi. A konyha tele van aromás ízekkel, a végtermék pedig egy friss kenyérdarabon egyszerűen ellenállhatatlan.

Gyors fehérje rántotta alma és körte

Kíván valami édeset, táplálót és egészségeset? Ehhez a rántottához csak néhány hozzávalóra, egy pillanatra van szüksége és élvezheti.

Hasonló receptek

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Finom kiwi lekvár

A kiwi lekvár igazi ízszenzáció, egyedülálló trópusi ízével és élénkzöld színével. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez a recept üdítő változatosságot jelent a megszokott lekvárfajtákhoz képest. Az üvegben lévő kivi ragyogása már sok reggelizőasztalt feldobott.

Birslekvár nagymama receptje szerint

Szeretem a családomnak és a barátaimnak kínálni ezt a nagymama receptjéből készült birsalmakocsonyát. Aromás, édes, és mindig a nagymamám házában töltött meleg és meghitt délutánokra emlékeztet. Mindig kell hozzá egy kis türelem, de az eredmény minden alkalommal megéri!

Forralt bor lekvár receptje

Ezt a forraltboros lekvárt minden évben elkészítem karácsony előtt. A karácsonyi piac fűszeres, melegítő ízét egyenesen a reggeli tekercsbe varázsolja. A fahéj, a szegfűszeg és a narancshéj gazdag ízvilágával ízletes kezdése a napnak, és tökéletes házi ajándék karácsonyra.

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.

Recept a sült alma lekvárhoz

Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és különösen a hűvösebb hónapokban találom megfelelőnek, amikor az almát és a téli fűszereket gyakran használják. A sült alma és a meleg fűszerek kombinációja olyan lekvárt eredményez, amely az otthon kényelmét idézi. A konyha tele van aromás ízekkel, a végtermék pedig egy friss kenyérdarabon egyszerűen ellenállhatatlan.

Gyors fehérje rántotta alma és körte

Kíván valami édeset, táplálót és egészségeset? Ehhez a rántottához csak néhány hozzávalóra, egy pillanatra van szüksége és élvezheti.

Reels

Új