HIRDETŐ

Forrás: canva

Kínai csípős savanyú leves

Sok évvel ezelőtt, amikor először megkóstoltam ezt a karakteres ízvilággal rendelkező kínai levest egy utazásom során, egyszerűen belehabarodtam. Azóta rendszeresen elkészítem, próbálkoztam sokféle recepttel, de ez az a változat, ami a legközelebbi az eredetihez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g csirkemell Hozzáadott
  • 4 evőkanál rizsecet Hozzáadott
  • 4 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál kukorica keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál chili olaj Hozzáadott
  • 8 szem fekete gomba Hozzáadott
  • 150 g bambuszrügy Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fehér bors Hozzáadott
  • 112 l csirkehúsleves Hozzáadott
  • hagymaszál Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a hozzávalókat! A gombát áztasd be legalább 30 percre. Érdemes egyszerre a csirkemellet is vékony csíkokra vágni, könnyebb dolgod lesz később.

2. Lépés

A csirkecsíkokat forgasd bele a szójaszószba, majd szórd meg a keményítővel. Itt ne sajnáld a szójaszószt és a keményítőt, hiszen ettől lesz igazán finom és szaftos a hús.

3. Lépés

Egy lábasban hevítsd fel a chili olajat, majd add hozzá a csirkét és pirítsd meg. Azt javaslom, ezt ne hagyd ki, mert a chili olaj adja meg a leves pikáns ízvilágát.

4. Lépés

A csirkéhez dobd hozzá a felvágott gombát és a bambuszrügyet, majd öntsd fel a csirkehúslevessel. Sózd, borsozd.

5. Lépés

A levest forrald össze, majd lassú tűzön főzd tovább kb. 15 percig. Ezalatt szépen összeérnek az ízek.

6. Lépés

Végül a levest közvetlenül tálalás előtt bolondítsd meg a felvert tojással. Óvatosan öntsd bele, nehogy túl nagy darabokban megdermedjen a tojás.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek