HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus túrós rétes

Az egyik legkedveltebb rétesfajta a túrós rétes. Ízlés szerint mazsolával, és mazsola nélkül is készíthető, de a citromhéját semmiféleképpen se hagyjuk ki!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 3 ks réteslap Hozzáadott
  • olvasztott vaj a kenegetéshez Hozzáadott
  • 500 g tehéntúró Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál búzadara Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A töltelékez összekeverjük egy tálban a túrót, a tojásokat, a citromhéját, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót tejfölt és búzadarát.

2. Lépés

Egy sütőpapírral bélelt tepsire lefektetjük az egyik réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, ráfektetjük a másodikat, melyet szintén megvajazunk, és jöhet a harmadik lap, melyre már a túrós tölteléket pakoljuk. Oldalait behajtva, feltekerjük rétesformának.

3. Lépés

A maradék olvasztott vajat kívülről is megkenjük a réteseket.

4. Lépés

180°C-os sütőben 15-25 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új