HIRDETŐ

Forrás: Pictures4you by Adobe Stock

Kräppelchen

A Kräppelchen Németországban népszerű hagyományos apró fánk, melyet főként a karnevál vagy a farsang ideje alatt kedvelnek. Főként élesztőtésztából készülnek, és gyakran meghintik porcukorral.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 1 csipetnyi só Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott

Sütéshez

  • 1 l olaj Hozzáadott

Porzásra

  • 100 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

1. Keverjük össze a lisztet és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojásokat, a sót, az élesztőt, a tejet és a vajat, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen körülbelül 2 órán át kelni.

2. Lépés

Melegítse fel az olajat egy mély lábosban vagy egy olajsütőben. Formáljon kis golyókat a tésztából és óvatosan helyezze őket a forró olajba. Sütse az apró fánkokat aranybarnára, és rendszeresen fordítsa meg őket sütés közben.

3. Lépés

3. Engedje le a kész sült krapfeneket a konyhai papíron, és hintse meg porcukorral. Tálalja a krapfeneket melegen, vagy hagyja őket kihűlni, és élvezze őket később.

Hasonló receptek

Egyszerű fahéjas piskóta

Ez a fahéjas sütemény a családom abszolút kedvence, és a nagymamám régi receptje alapján készült. A sütemény bolyhos állagának és a fahéj aromás illatának kombinációja minden szívet megdobogtat, és csodálatos emlékeket idéz fel a meghitt gyermekkori pillanatokról.

Házi kekszek lekvárral töltve

Ez a recept a családom sokéves keksz-szeretetének eredménye. A vajas tészta és az édes lekvár kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Mivel számtalanszor sütöttem már ezeket a kekszeket különböző alkalmakra, biztosíthatom, hogy mindig nagy sikert aratnak, és gyorsan eltűnnek a tányérról.

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Toffifee keksz egyszerűen sütve

Ez a recept igazi csemege minden Toffifee- és kekszrajongónak. Némi kísérletezés után megtaláltam a tökéletes kombinációt, amely tökéletesen egyesíti a toffifee ízét a kekszben. Az öröm és a bókok, amelyeket akkor kaptam, amikor először elkészítettem és felszolgáltam ezt a receptet, egyszerűen felbecsülhetetlenek. Mindig is ez lesz a kedvenc édességem a partikra és ünnepekre.

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Nagymama mandulás kekszei

A mandulás keksz a mi családunkban karácsonykor elengedhetetlen. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, ropogós az állaguk és tele vannak mandulaízzel. Ezt a receptet a nagymamámtól örököltem, aki minden karácsonykor sütötte nekünk ezeket a kekszeket. Minden egyes falat kedves gyermekkori emlékeket idéz fel bennem.

Tea keksz vegán

Én személy szerint szeretem ezeket a pogácsákat különleges alkalmakra készíteni, vagy csak akkor, ha valami édesre vágyom. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és minden alkalommal tökéletesen sikerült. Ráadásul vegán, így ideális a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégek számára is.

Mézeskalács a la nagyi

Minden évben karácsonykor felébred a bennem lakozó gyermek, amikor a nagymama hagyományos receptje szerint elkészítem a kekszet. A vanília és a citromhéj finom ízével teli kekszreceptje mindig a gyermekkorom meleg és meghitt téli estéit juttatja eszembe.

Hasonló receptek

Egyszerű fahéjas piskóta

Ez a fahéjas sütemény a családom abszolút kedvence, és a nagymamám régi receptje alapján készült. A sütemény bolyhos állagának és a fahéj aromás illatának kombinációja minden szívet megdobogtat, és csodálatos emlékeket idéz fel a meghitt gyermekkori pillanatokról.

Házi kekszek lekvárral töltve

Ez a recept a családom sokéves keksz-szeretetének eredménye. A vajas tészta és az édes lekvár kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Mivel számtalanszor sütöttem már ezeket a kekszeket különböző alkalmakra, biztosíthatom, hogy mindig nagy sikert aratnak, és gyorsan eltűnnek a tányérról.

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Toffifee keksz egyszerűen sütve

Ez a recept igazi csemege minden Toffifee- és kekszrajongónak. Némi kísérletezés után megtaláltam a tökéletes kombinációt, amely tökéletesen egyesíti a toffifee ízét a kekszben. Az öröm és a bókok, amelyeket akkor kaptam, amikor először elkészítettem és felszolgáltam ezt a receptet, egyszerűen felbecsülhetetlenek. Mindig is ez lesz a kedvenc édességem a partikra és ünnepekre.

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Nagymama mandulás kekszei

A mandulás keksz a mi családunkban karácsonykor elengedhetetlen. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, ropogós az állaguk és tele vannak mandulaízzel. Ezt a receptet a nagymamámtól örököltem, aki minden karácsonykor sütötte nekünk ezeket a kekszeket. Minden egyes falat kedves gyermekkori emlékeket idéz fel bennem.

Tea keksz vegán

Én személy szerint szeretem ezeket a pogácsákat különleges alkalmakra készíteni, vagy csak akkor, ha valami édesre vágyom. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és minden alkalommal tökéletesen sikerült. Ráadásul vegán, így ideális a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégek számára is.

Mézeskalács a la nagyi

Minden évben karácsonykor felébred a bennem lakozó gyermek, amikor a nagymama hagyományos receptje szerint elkészítem a kekszet. A vanília és a citromhéj finom ízével teli kekszreceptje mindig a gyermekkorom meleg és meghitt téli estéit juttatja eszembe.

Reels

Új