HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Lakeblog

Krumpligombóc, mint nagymamánál

A krumpligombóc egy ízletes köret, amely tökéletesen illik a húsételekhez. Gazdag és földes krumplí ízjegyekkel rendelkezik, és csodálatosan puha. Ezek a gombócok egy hagyományos étel, amely számos európai országban, különösen Németországban népszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kilogramm krumpli Hozzáadott
  • 2 Evőkanál vaj Hozzáadott
  • 125 Gram liszt Hozzáadott
  • 1 Piece tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyagombóc elkészítéséhez főzd meg a burgonyát sós vízben, amíg megpuhul.

2. Lépés

Ha a krumplik megfőttek, hagyja őket hűlni és hámozza le őket.

3. Lépés

Dörzsölje a krumplit egy nagy tálba.

4. Lépés

Adja hozzá a vajat, a lisztet, a tojást, a szerecsendiót és a sót, majd keverje össze jól.

5. Lépés

Formázza a masszát gombócokká és főzze őket forró vízben, amíg a felszínre nem jönnek.

6. Lépés

Hagyja lecsepegni a krumpligombócot és forrón szolgálja fel.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Szószok

266 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek

Túró

225 receptek