HIRDETŐ

Forrás: weyo via Freepik

Langos, mint a karácsonyi piacon

Egy recept, amely olyan hangulatos, mint egy karácsonyi vásár, és olyan meghitt, mint egy meghitt téli este: langos. Ezek a magyar zsíros zsemlék minden téli szezonban kihagyhatatlanok. A külseje ropogós, a belseje pedig csodálatosan puha és puha. A családom és én egyszerűen imádjuk őket! Ezt a receptet tavaly karácsonykor próbáltam ki, és hatalmas sikert aratott. A langallót tetszés szerint lehet megkoronázni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g Quark Hozzáadott
  • 42 g élesztő Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Teteje: pl. fokhagyma, sajt, tejföl. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A magyar langos recepthez először melegítsük meg a tejet - langyosnak kell lennie, a túl meleg elpusztítja az élesztőt. Ezután oldjuk fel benne a cukrot.

2. Lépés

Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, és hagyjuk pihenni néhány percig. Ez elősegíti az élesztő aktivitását, és segít, hogy a tészta később jól megkeljen.

3. Lépés

Most szitáljuk a lisztet egy nagy tálba. A liszt átszitálásával később lágyabb lesz a tészta. Adjuk hozzá a sót, és készítsünk egy mélyedést a közepébe.

4. Lépés

Öntse a túró és a tej/élesztő keveréket a mélyedésbe, és lassan gyúrja bele a lisztet a kezével. Javaslom, hogy legalább 10 percig erőteljesen gyúrjuk a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz.

5. Lépés

Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen legalább 2 órán át kelni. A tésztának láthatóan meg kell növekednie.

6. Lépés

Osszuk a tésztát 10 egyenlő darabra, és lapítsuk el a kezünkkel. Szeretem kicsit széthúzni a tésztát, hogy szép vékony legyen.

7. Lépés

Az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban közepesen forróvá hevítjük. Tegyük bele egymás után a tésztadarabokat, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, különben a langók kívülről gyorsan besötétednek, míg belülről még nyersek.

8. Lépés

A kész magyar langusztát konyhai papíron lecsepegtetjük, és azonnal megszórjuk vagy megkenjük a kívánt feltétekkel.

Hasonló receptek

Sós leveles tészta karácsonyfa

Ezt a leveles tészta karácsonyfa receptet minden évben elkészítem karácsonykor. Örömteli módja a dekoráció és az ételek kombinálásának, és garantáltan ellopja a showt. A sós croissant íze a fűszerekkel és a ropogós leveles tésztával kombinálva ellenállhatatlanná teszi. Higgye el, ha egyszer megkóstolja, újra és újra el akarja majd készíteni.
in_inthekitchen
in_inthekitchen
Mákos babka
Fotó recept

Mákos babka

Mákos babka szárított szilvával kiegészítve. A túró miatt nem száraz.

Karácsonyi vöröskáposzta almával

A friss vöröskáposzta elengedhetetlen az ünnepi időszakban. Ez az almás vöröskáposzta recept nálunk már hagyomány, és az ősz és a karácsony legjavát ötvözi. Az édes alma és a sós vöröskáposzta tökéletesen kiegészítik egymást, és ízléstől függően szegfűszeggel vagy fahéjjal is finomítható.

Szívderítő házi savanyú káposztaleves

Nincs is jobb egy meleg és ízletes savanyú káposztalevesnél a hideg, téli napokon. Ez a recept egy hagyományos családi recept, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Mindig laktató és laktató ízű, és még vegetáriánus is. Egy kis köménymaggal megszórva ínyencség!

Lazac tortilla

A lazacos tortilla egy olyan étel, amit mindig elkészítek, ha valami könnyű, de laktató ételre vágyom. A lazac eleganciát és ízt kölcsönöz ennek a hagyományos spanyol ételnek. Nálam már sok reggelinél sikert aratott. Próbálja ki ezt a receptet, és biztosan tetszeni fog ez az ízkombináció.

Sós kalács élesztős tésztából

Az édes fonott kalácsot biztosan ismeri. De ha inkább sósat szeret, készítsen ezt. Bár ez egy élesztős tészta, az elkészítése nem bonyolult, csak keverje össze az összes hozzávalót. Ráadásul a receptből két fonott kalács is készül, így rögtön kipróbálhat két tölteléket.

Skandináviai süllyedt lazac

A sült lazac az egyik abszolút kedvenc ételem, és gyakran készítettem már barátaimnak és családtagjaimnak. Ez a receptem sok kísérletezés és testreszabás eredménye. Az a csodálatos, hogy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, mégis annyira ízletes és lenyűgöző. Egy darab friss lazacfilét fűszeres pácban pácolunk, és két nap múlva már tálalható is.

Hasonló receptek

Sós leveles tészta karácsonyfa

Ezt a leveles tészta karácsonyfa receptet minden évben elkészítem karácsonykor. Örömteli módja a dekoráció és az ételek kombinálásának, és garantáltan ellopja a showt. A sós croissant íze a fűszerekkel és a ropogós leveles tésztával kombinálva ellenállhatatlanná teszi. Higgye el, ha egyszer megkóstolja, újra és újra el akarja majd készíteni.
in_inthekitchen
in_inthekitchen
Mákos babka
Fotó recept

Mákos babka

Mákos babka szárított szilvával kiegészítve. A túró miatt nem száraz.

Karácsonyi vöröskáposzta almával

A friss vöröskáposzta elengedhetetlen az ünnepi időszakban. Ez az almás vöröskáposzta recept nálunk már hagyomány, és az ősz és a karácsony legjavát ötvözi. Az édes alma és a sós vöröskáposzta tökéletesen kiegészítik egymást, és ízléstől függően szegfűszeggel vagy fahéjjal is finomítható.

Szívderítő házi savanyú káposztaleves

Nincs is jobb egy meleg és ízletes savanyú káposztalevesnél a hideg, téli napokon. Ez a recept egy hagyományos családi recept, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Mindig laktató és laktató ízű, és még vegetáriánus is. Egy kis köménymaggal megszórva ínyencség!

Lazac tortilla

A lazacos tortilla egy olyan étel, amit mindig elkészítek, ha valami könnyű, de laktató ételre vágyom. A lazac eleganciát és ízt kölcsönöz ennek a hagyományos spanyol ételnek. Nálam már sok reggelinél sikert aratott. Próbálja ki ezt a receptet, és biztosan tetszeni fog ez az ízkombináció.

Sós kalács élesztős tésztából

Az édes fonott kalácsot biztosan ismeri. De ha inkább sósat szeret, készítsen ezt. Bár ez egy élesztős tészta, az elkészítése nem bonyolult, csak keverje össze az összes hozzávalót. Ráadásul a receptből két fonott kalács is készül, így rögtön kipróbálhat két tölteléket.

Skandináviai süllyedt lazac

A sült lazac az egyik abszolút kedvenc ételem, és gyakran készítettem már barátaimnak és családtagjaimnak. Ez a receptem sok kísérletezés és testreszabás eredménye. Az a csodálatos, hogy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, mégis annyira ízletes és lenyűgöző. Egy darab friss lazacfilét fűszeres pácban pácolunk, és két nap múlva már tálalható is.

Reels

Új