HIRDETŐ

Padlizsánkrém télire üvegben tartósítószer nélkül

A Padlizsánkrém tökéletes kiegészítője egy-egy nagy családi vacsorának, de ízletes ropogtatni valók mellé is. Ezzel a recepttel egyszerűen és tartósítószer nélkül készíthetsz padlizsánkrémet télire.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehérborecet Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 4 Üveg tartósításhoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Lépés

Vágd félbe a padlizsánokat és helyezd őket egy sütőlapra, bőrrel lefelé. A tetejüket enyhén szúrd meg villával.

3. Lépés

Süsd a padlizsánokat a sütőben kb. 35-40 percig, vagy amíg a bőrük meg nem barnul és a belsejük meg nem puhul.

4. Lépés

Amikor a padlizsánok elkészültek, vedd ki őket a sütőből és hagyd hűlni őket pár percig.

5. Lépés

Kapard ki a padlizsán belső részét és tedd egy turmixgépbe az olívaolajjal, a fokhagymával, a borecettel, sóval és borssal együtt.

6. Lépés

Turmixold az összetevőket, amíg sima krémet nem kapsz.

7. Lépés

Sterilizáld a tartósító üvegeket forró vízben, majd töltsd az üvegeket a padlizsánkrémmel.

8. Lépés

Zárd le az üvegeket, és tedd őket száraz, hűvös helyen téliesítésre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek