:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/YdSXXsw-DZM-eNscZzXC/2bb9dff3b7da552ebc3db85ddebcb7.jpeg)
Forrás: Pixabay: Hans
Párolt Déli tőkegomba zöldségekkel
Sok szeretettel készítettem ezt a receptet, remélhetőleg minél többen fogjátok kipróbálni és ugyanolyan örömmel fogjátok majd fogyasztani, mint én. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
- 500 g Délitőkegomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Közepes méretű hagyma
- 100 ml fehérbor
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- Kis csokor petrezselyem
Eljárás
A Délitőkegomba elkészítése előtt gondosan mosd meg a gombákat. Ajánlatom, ne áztasd őket, mert akkor sok vizet szívnak fel és az elkészítés során fölösleges nedvességet engednek.
Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. A gombákat is vágd apró darabokra. A méret itt fontos, próbáld meg azonos méretűre vágni őket, hogy egyenletesen főjenek.
Melegítsd fel a serpenyőt, majd adj hozzá olívaolajat és vajat. Amikor a vaj elolvadt, add hozzá a hagymát és fokhagymát. Párold őket, míg a hagyma üveges nem lesz, de aztán ne hagyd, hogy barnuljon.
Ekkor jöhet a gomba. Párold őket a hagymával, fokhagymával kb. 5 percig, majd sózd, borsozd őket. Ezzel a módszerrel előhozhatod belőlük az igazi ízüket.
Add hozzá a fehérbort, és főzd tovább a gombát, míg a bor el nem párolog. Ügyelj arra, hogy ne maradjon sok folyadék a serpenyőben.
A végén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Tálalás előtt hagyd állni 5 percig.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/j-xnqy3ofeOcl05Q2u92/a0524493ec1b1ac7e410fb2412a09c.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/G0fwLQD7j-cl_PR7tBXu/d99d96456288346534e682ceafe550.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RMF43z6wVLWzFNVlliWl/35976c04b9ad83012f371bce442d90.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Yc9-q8i2NdqXFCk_Ms9/2f14d6766c35bcac836ff7027fa373.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MhtvUlVXP5gGLMHYVV4p/a47197ecae9f9dda9bcefa13236ee5.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/x06Mag8YDJubK1QsTBRB/9765b6e8e56a3ebbf527aaac9bb3fa.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/bV_fiJ3MUqvtwhPQs-WJ/9133cc09e520e29ca55f7d59231ba6.jpeg)












