HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tárkonyos csirkeraguleves

Pillanatok alatt elkészíthető, hihetetlenül ízletes leves. Ez a tárkonynak köszönhető, amely remekül párosítható a baromfihúsokhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 póréhagyma Hozzáadott
  • 2 szár zeller Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 70 dkg csontos csirkedarabok Hozzáadott
  • 1 csésze száraz fehérbor Hozzáadott
  • 2 teáskanál szárított tárkony Hozzáadott
  • 312 Csésze csirkehúsleves Hozzáadott
  • 1 Csésze tejszín Hozzáadott
  • 3 tk citromlé Hozzáadott
  • ízlés szerint só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymákat. Szeleteljük fel a póréhagymát is, valamint a zellerszárakat is.

2. Lépés

Kettő evőkanál olívaolajat öntsünk egy fazékba, és szórjuk rá a hagymákat. Üvegesre pároljuk , körülbelül 4 perc alatt, majd hozzáadjuk a zellert, a csirkedarabokat, a bort, a tárkonyt és a húslevest. Felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a citromlevet. Közepes lángon főzzük, időnként megkeverve.

3. Lépés

A csirke körülbelül 30 perc alatt megfő, ezt követően vegyük ki az edényből, és szedjük le a húst a csontokról. A húst visszatesszük a levesbe, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk ételünket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek