HIRDETŐ

Tejszínes tárkonyos sertésraguleves

A nagy kedvenc sertés verziója.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg sertéscomb Hozzáadott
  • 1 db vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 késhegynyi bors Hozzáadott
  • 1 ek tárkony Hozzáadott
  • 4 ek napraforgó Hozzáadott
  • 1 tk citromlé Hozzáadott
  • 2 db sárgarépa Hozzáadott
  • 1 db fehérrépa Hozzáadott
  • 1 db babérlevél Hozzáadott
  • 1 tk ételízestő Hozzáadott
  • 5 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 1 kk Majoránna Hozzáadott
  • 1 tk Mustár Hozzáadott
  • 1 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 10 dkg zöldborsó Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

95 perc.
1. Lépés

A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban. A felkarikázott zöldségeket a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk.

2. Lépés

Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.

3. Lépés

Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. A húst puhulásig főzzük.

4. Lépés

A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk.

5. Lépés

Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Legfinomabb palócleves friss zöldségekkel

A legfinomabb palócleves receptjét osztjuk meg veletek, ami egy igazán hagyományos magyar étel. A palóclevesnek számtalan változata létezik, de mi ezt a verziót találtuk a legfinomabbnak. Az ételnek nagyon gazdag zamatvilága van, köszönhetően a friss zöldségeknek és a különböző fűszereknek.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.
S.Hanna
S.Hanna
Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves
Videorecept

Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves

Egyik kedvencem, ebből biztos nem marad egy kanál sem maradéknak, olyan finom.

Göcseji gombaleves

A gombalevest a családommal mindig nagy sikerrel főzzük, hiszen az íze garantáltan gazdag és laktató. Ez a recept a hagyományos göcseji konyha egyik sajátos étele, amitől minden vendégünk mindig el van ragadtatva. Sosem maradt még belőle, mert mindenki kétszer szokott tálalni. Felejthetetlen ízélményt nyújt a hűvös őszi estéken.

Borscs leves recept

Ebben a fagyos téli időben nincs is jobb, mint az otthon melegében egy forró, laktató leves. A borscs leves éppen ilyen, minden falatja hozza a kért melegséget és ízeket. A borscs leves elkészítése során én mindig nagyon odafigyelek a hús kiválasztására és a zöldségek frissességére, hiszen ezek az elemek adják meg a leves igazi, jellegzetes ízét
S.Hanna
S.Hanna
Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük
Videorecept

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.
VedresB
VedresB
Tárkonyos bárányleves
Videorecept

Tárkonyos bárányleves

Igazi ünnepi fogás a húsvéti asztalra.

Hagyományos Vargányás krumplileves

A vargányás krumplileves ízletes, magyaros étel, minden hozzávalója szinte egész évben hozzáférhető. A hozzáadott vargánya gomba és a krémessé tevő tejföl teszi különlegessé.

Hasonló receptek

Legfinomabb palócleves friss zöldségekkel

A legfinomabb palócleves receptjét osztjuk meg veletek, ami egy igazán hagyományos magyar étel. A palóclevesnek számtalan változata létezik, de mi ezt a verziót találtuk a legfinomabbnak. Az ételnek nagyon gazdag zamatvilága van, köszönhetően a friss zöldségeknek és a különböző fűszereknek.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.
S.Hanna
S.Hanna
Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves
Videorecept

Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves

Egyik kedvencem, ebből biztos nem marad egy kanál sem maradéknak, olyan finom.

Göcseji gombaleves

A gombalevest a családommal mindig nagy sikerrel főzzük, hiszen az íze garantáltan gazdag és laktató. Ez a recept a hagyományos göcseji konyha egyik sajátos étele, amitől minden vendégünk mindig el van ragadtatva. Sosem maradt még belőle, mert mindenki kétszer szokott tálalni. Felejthetetlen ízélményt nyújt a hűvös őszi estéken.

Borscs leves recept

Ebben a fagyos téli időben nincs is jobb, mint az otthon melegében egy forró, laktató leves. A borscs leves éppen ilyen, minden falatja hozza a kért melegséget és ízeket. A borscs leves elkészítése során én mindig nagyon odafigyelek a hús kiválasztására és a zöldségek frissességére, hiszen ezek az elemek adják meg a leves igazi, jellegzetes ízét
S.Hanna
S.Hanna
Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük
Videorecept

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.
VedresB
VedresB
Tárkonyos bárányleves
Videorecept

Tárkonyos bárányleves

Igazi ünnepi fogás a húsvéti asztalra.

Hagyományos Vargányás krumplileves

A vargányás krumplileves ízletes, magyaros étel, minden hozzávalója szinte egész évben hozzáférhető. A hozzáadott vargánya gomba és a krémessé tevő tejföl teszi különlegessé.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

597 receptek

Olcsó ételek

325 receptek

Húsételek

733 receptek

Mascarpone

72 receptek

Desszert

1201 receptek

Ebéd

1519 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1169 receptek

Reggeli

185 receptek