HIRDETŐ

Tepertős Pogácsa - a tradicionális finomság

Egy olyan sütemény, amely a magyar gasztronómia egyik kedvelt fogása. A tepertő és a liszt összetétele tökéletesen kiegyensúlyozott, és a hozzáadott fokhagymás íz pedig emeli a pogácsa ízét egy magasabb szintre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő g Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 12 Csésze tejföl Hozzáadott
  • 14 Csésze tepertő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 1 tojás a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A lisztet, élesztőt, cukrot és sót keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá meleg tejet, tejfölt, tepertőt és fokhagymát, és jól dolgozzuk össze a tésztát.

3. Lépés

Hagyjuk pihenni legalább 1 órán keresztül, hogy a tészta megkelemedjen.

4. Lépés

Kinyújtjuk a tésztát, és kiszúrunk belőle kis pogácsákat.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.

6. Lépés

A tetejét megkenjük tojással, hogy aranybarnára süljön.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1931 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1817 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek