HIRDETŐ

Tradicionális sztrapacska recept

A tészta, a sajt és a fűszerek ötvözetével készül. A tészta fűszeres és ropogós, a sajt pedig olvadt és krémes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 12 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet, sót, élesztőt, cukrot, fokhagymaport, köményt és pirospaprikát keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, vizet és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk kör alakúra vagy négyzet alakúra.

4. Lépés

Helyezzük a sajtot a közepére és hajtsuk össze a széleit.

5. Lépés

Olajat hevítsünk fel egy serpenyőben és fritőzzük a sztrapacskákat, amíg aranybarna lesznek.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek