HIRDETŐ

Tradicionális sztrapacska recept

A tészta, a sajt és a fűszerek ötvözetével készül. A tészta fűszeres és ropogós, a sajt pedig olvadt és krémes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 12 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet, sót, élesztőt, cukrot, fokhagymaport, köményt és pirospaprikát keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, vizet és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk kör alakúra vagy négyzet alakúra.

4. Lépés

Helyezzük a sajtot a közepére és hajtsuk össze a széleit.

5. Lépés

Olajat hevítsünk fel egy serpenyőben és fritőzzük a sztrapacskákat, amíg aranybarna lesznek.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek