HIRDETŐ

Tradicionális sztrapacska recept

A tészta, a sajt és a fűszerek ötvözetével készül. A tészta fűszeres és ropogós, a sajt pedig olvadt és krémes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 12 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet, sót, élesztőt, cukrot, fokhagymaport, köményt és pirospaprikát keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, vizet és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk kör alakúra vagy négyzet alakúra.

4. Lépés

Helyezzük a sajtot a közepére és hajtsuk össze a széleit.

5. Lépés

Olajat hevítsünk fel egy serpenyőben és fritőzzük a sztrapacskákat, amíg aranybarna lesznek.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek