HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Vegán édesburgonya és csicseriborsó curry

Nincs is jobb, mint egy tál meleg édesburgonyás-csicseriborsós curry, ami jóllakatja az ízlelőbimbókat egy hűvös estén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Nagy édesburgonya, meghámozva és kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 konzervek Csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve Hozzáadott
  • 1 konzervek kókusztej Hozzáadott
  • 1 Hagyma, kockára vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 hüvelyk Darab gyömbér, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál currypor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • 1 teáskanál Köménypor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • friss koriander a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk puhára és áttetszőre, általában 5-7 percig. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy a hagyma megégjen.

2. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pároljon mindent együtt körülbelül egy percig, amíg a fűszerek aromája fel nem száll. Jó trükk, hogy a gyömbér és a fokhagyma ne égjen meg, ha a hőfokot közepesen alacsonyan tartja.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a curryport, a kurkumát és a köményt. Keverje össze az egészet, hogy a fűszerek bevonják a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. A fűszerek ilyen módon történő pirítása segít abban, hogy teljes ízüket kiadják.

4. Lépés

Adja hozzá az édesburgonyát a serpenyőbe, és forgassa meg, hogy a fűszerek bevonják. Pároljuk még öt percig. Ha friss édesburgonyát használunk konzerv helyett, az óriási különbséget jelent, mivel a currynek nagyobb mélységet és természetes édességet kölcsönöz.

5. Lépés

Öntse bele a lecsöpögtetett csicseriborsókonzervet és a kókusztejet. Sóval és borssal fűszerezzük. Keverje össze az egészet, majd forralja fel a keveréket. Amint felforrt, csökkentse a hőfokot alacsonyra, fedje le a serpenyőt, és hagyja, hogy a curry körülbelül 20-25 percig főjön.

6. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizze, hogy az édesburgonya puha-e. Ha nem, hagyjuk a curryt még néhány percig párolódni. Szánjon időt erre a lépésre, mert a jól megfőtt édesburgonya rendkívül feldobja a curry ízét és állagát.

7. Lépés

Tálalás előtt friss korianderrel díszítsük a curryt. Ez kellemesen frissítően hat az ízére.

Hasonló receptek

Mediterrán fűszerezett csicseriborsó zöldségpörkölt

Ez az ízletes mediterrán csicseriborsópörkölt egy kiadós és laktató étel, amelyet évek óta készítek.

Krémes vegetáriánus édesburgonya leves

Nagyon megszerettem ezt a levest. Először egy hideg téli estén próbáltam ki, és azonnal lenyűgözött a pikáns, mégis édes íze. Belülről felmelegít, és kivételesen finom. Mindenekelőtt szeretem az egyszerű elkészítését, és azt, hogy általában már minden hozzávaló megvan otthon.

Egyszerű vegetáriánus burgonyaleves

Gyakran készítettem már ezt a kiadós vegetáriánus krumplilevest a családomnak. Könnyű, egészséges és hihetetlenül laktató. A zöldségleves és a választott zöldségekkel kevert burgonya alapjával ez a leves ízletes és tökéletes a hűvös időjáráshoz. Köretként friss fehér kenyérrel jól illik hozzá.

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Hasonló receptek

Mediterrán fűszerezett csicseriborsó zöldségpörkölt

Ez az ízletes mediterrán csicseriborsópörkölt egy kiadós és laktató étel, amelyet évek óta készítek.

Krémes vegetáriánus édesburgonya leves

Nagyon megszerettem ezt a levest. Először egy hideg téli estén próbáltam ki, és azonnal lenyűgözött a pikáns, mégis édes íze. Belülről felmelegít, és kivételesen finom. Mindenekelőtt szeretem az egyszerű elkészítését, és azt, hogy általában már minden hozzávaló megvan otthon.

Egyszerű vegetáriánus burgonyaleves

Gyakran készítettem már ezt a kiadós vegetáriánus krumplilevest a családomnak. Könnyű, egészséges és hihetetlenül laktató. A zöldségleves és a választott zöldségekkel kevert burgonya alapjával ez a leves ízletes és tökéletes a hűvös időjáráshoz. Köretként friss fehér kenyérrel jól illik hozzá.

Pürésített burgonyaleves 35 perc alatt

Az egyik abszolút kedvenc levesem ez a burgonyapüré. Tápláló, laktató és sima, krémes állagú, egyszerűen csodálatos. Ez egy nagyszerű recept, amit már évek óta készítek, és időnként módosítom, de az alapíz mindig ugyanaz marad, és egyszerűen ellenállhatatlan.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Reels

Új