HIRDETŐ
![Vitamindús sóskamártás Vitamindús sóskamártás](https://eu.tastescdn.net/thumbor/0-dgzu33IoLOj8iDxgYz5Xj4Wd8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/JNnQval6EOcPd18QKXCk/60f4c1d42036cfc797d750f095420f.jpeg)
Forrás: Youtube
Vitamindús sóskamártás
Pénztárcabarát és gyorsan elkészíthető recept.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ks karalábé
- 4 dl alaplé
- 10 dkg sóska
- só
- frissen őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- kapor
- citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
A sóskamártáshoz meghámozzuk a karalábét. Felkockázzuk és egy tepsibe dobjuk. Felöntjük az alaplé felével és forró sütőben puhára sütjük.
2. Lépés
Ezután átöntjük egy fazékba, adunk még hozzá alaplevet, hozzáadjuk a megmosott és darabokra tépkedett sóskát, sózzuk, borsozzuk, néhány percig főzzük, amíg a sóska össze nem esik.
3. Lépés
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a keményítővel kikevert tejfölt és az aprított kaprot. Pár csepp citromlével vagy ecettel beízesítjük a mártást.